Суспільство

За два місяці у Житомирській області отримали роботу майже п’ять тисяч безробітних, – служба зайнятості

20 March 2019, 09:25

У 2019 році служба зайнятості в Житомирській області виходить на новий етап розвитку. Тільки у січні-лютому отримали роботу 4951 клієнт служби зайнятості.

Про 19 березня говорили в обласному центрі зайнятості на нараді керівників структурних підрозділів служби в містах і районах Житомирщини.

«Під час зібрання учасники підсумували роботу обласної служби зайнятості у січні-лютому та визначили основні завдання на 2019 рік. Йшлося, зокрема, про стан ринку праці, забезпечення працевлаштування населення й задоволення потреб роботодавців, запровадження інституту кар’єрних радників та розширення каналів комунікації для висвітлення діяльності служби зайнятості», - йдеться у повідомленні.

«У січні-лютому 2019 року мали статус безробітного 18600 жителів області. Отримали роботу 4951 клієнт служби зайнятості, що на 529 більше, ніж торік за ці місяці. За станом на 1 березня було зареєстровано 3090 вакансій, навантаження на одну з них складало 5 претендентів. Середній розмір заробітної плати у вакансіях – 5225 грн», - зазначили в центрі зайнятості.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 2018 року отримали допомогу по безробіттю одноразово (зареєструвались як підприємці) 21 особа, з них: 13 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, одна особа з інвалідністю та одна особа з числа внутрішньо переміщених осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: безробітний служба зайнятості  
Матеріали по темі