Влада

У Житомирі Марина Порошенко долучилась до всесвітнього флешмобу LotsOfSocks

21 March 2019, 15:17

Після тренінгу «Комплексна оцінка потреб дітей в закладах інституційного догляду та в сім’ї» дружина президента України Марина Порошенко відвідала Житомирський державний університет ім. І. Франка. У вузі Марина Порошенко долучилась до флешмобу, який організували студенти та громадська організація «Діти Сонця».

Дружина президента помалювала із дітьми, які мають синдром Дауна, та придбала пару кольорових шкарпеток.

«Ми сьогодні із вами зустрічаємось 21 березня в міжнародний день людини із синдромом Дауна, коли весь світ проводить акцію #LotsOfSocks, яка покликана привернути увагу до людей з цим синдромом, допомогти їм. Я думаю, що саме за рахунок того, що ми звертаємо увагу на не таких, як ми, за рахунок того, що ми намагаємось допомогти тим, хто знаходиться поруч і потребує нашої допомоги, ми робимо цей світ добрішим», - переконана дружина президента України Марина Порошенко.


Реформа освіти в Україні передбачає врахування потреб дітей із особливими освітніми потребами.

«Дуже важливим є системний підхід до виховання всіх дітей з особливими освітніми потребами, коли школа вже адаптує програму навчальну, надає додаткові послуги безпосередньо в школі. Для цього працює команда психолого-педагогічної підтримки в школі, яка містить ставку асистента-вчителя. Також з наступного навчального року, я впевнена, наші школи будуть мати можливість запрошувати на роботу і асистента дитини, якщо така потреба буде. Він буде допомагати людині в соціально-побутових питаннях під час знаходження в школі. І такий комплексний підхід до вирішення проблем дітей із особливими освітніми потребами допоможе нам зробити процес навчання дійсно ефективним», - розповідає Марина Порошенко.

У рамках флешмобу разом із дітьми Марина Порошенко долучилась до інклюзивного майстер-класу з живопису пастельними олівцями, а також – до створення символічного дерева з нагоди Дня підтримки людей із синдромом Дауна.

У творчому поетичному просторі «Мій перший віршик» діти Сонця показали свої досягнення.

Фоторепортаж з заходів, які у Житомирі відвідала Марина Порошенко, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, візит пані Порошенко розпочався із тренінгу в готелі у центрі міста. Попереднього разу Марина Порошенко була в Житомирі у жовтні 2018: як голова Українського культурного фонду відвідала фестиваль сучасної культури «Жовтень у Жовтні». 1 вересня 2018 перша леді дивилася, як виглядає Нова українська школа – житомирська гімназія №3, а 8 вересня разом із главою держави завітала на День міста до Житомира та прогулялася Михайлівською.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Марина Порошенко перша леді LotsOfSocks флешмоб  
Матеріали по темі