Влада

У Житомирі хочуть перейменувати кілька топонімічних об’єктів та дати назву майдану на Михайлівській

21 March 2019, 15:46

Влада Житомира планує перейменувати кілька топонімічних об’єктів у місті та дати назву майдану на розі вулиць Михайлівської та Лятошинського.

Проекти рішень сесії міської ради «Про надання назви новоствореному на розі вулиць Михайлівської та Бориса Лятошинського топонімічному об’єкту» та «Про зміну назв топонімічних об’єктів в місті Житомирі» опубліковані на сайті мерії 21 березня 2019 року.

«Розглянувши рекомендації міської комісії з топоніміки (протокол комісії від 01.03.2019 № 1), керуючись статтями 26 та 37 Закону України: «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила: Надати новоствореному на розі вулиць Михайлівської та Бориса Лятошинського топонімічному об’єкту назву: «майдан Європейський» без зміни адресації та нумерації будівель, що відносяться до згаданих вище вулиць», - йдеться в проекті рішення.

Житомирській філії державного підприємства «Національні інформаційні системи» буде запропоновано внести назву нового топонімічного об’єкту «майдан Європейський» до Словників Державного реєстру прав на нерухоме майно.

У проекті рішення «Про зміну назв топонімічних об’єктів в місті Житомирі» планують змінити назву одного проїзду та двох провулків.

«Розглянувши рекомендації міської комісії з топоніміки (протокол комісії від 01.03.2019 № 1), з метою приведення у відповідність до українських мовних норм назв деяких топонімічних об’єктів в місті Житомирі, керуючись статтями 26 та 37 Закону України: «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила:

1. Змінити назви наступних топонімічних об’єктів в місті Житомирі:

1.1 з «проїзд Галичський» на «проїзд Галицький»;

1.2 з «провулок Прудний» на «провулок Ставковий»;

1.3 з «провулок Учбовий» на «провулок Навчальний», - йдеться у проекті рішення.

Житомирській філії державного підприємства «Національні інформаційні системи» також буде запропоновано внести нові назви топонімічних об’єктів: «проїзд Галицький», «провулок Ставковий», «провулок Навчальний» до Словників Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, депутатам Житомирської міської ради пропонують змінити назву вулиці Монтана на «Монтанську».

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2018 року громадський активіст Юрій Градовський пропонував депутатам Житомирської міської ради змінити назву вулиці Героїв Пожежних та вулицю Героїв Пожежників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівська провулок проїзд назва міська рада топонімічний об'єкт  
Матеріали по темі