Місто

Працівники Житомирської художньої школи обурюються сміттям, яке жителі несуть на майданчик біля закладу

22 March 2019, 11:55

Біля будівлі Житомирської художньої школи на провулку Студентському, яка є комунальним мистецьким закладом, не вивозиться сміття.

Про проблему керівництво закладу написало на сторінці закладу у фейсбук.

«Це місце - центральний вхід до художньої школи Житомирської міської ради. Тут учнів навчають основам рисунку, живопису, композиції. А зразу навпроти - сучасний вид мистецтва - "інсталяція", яку зробили з серпня 2018 по березень 2019 рр. мешканці вулиць Пушкінська, Лермонтівська, Лисенка та Петровського, адже інших смітників на цих вулицях немає. Контейнер зі сміттям, який стоїть посеред провулку Студентського, рідко, але прибирають, а сміття навколо прибирати нікому. Вже давно. Останній знімок зроблений 21.03.2019 р. Вибачте, но далі буде...», - йдеться в дописі від 21 березня, який 22 березня близько 11.20 було видалено.



Директор школи Олена Дубініна в коментарі Житомир.info розповіла, що намагається вирішити проблему сміття біля мистецького закладу вже не перший рік. Неодноразово зверталася до комунальних підприємств і управлінь міської ради, але сміття продовжує накопичуватися.

«Я отримала папірець, що маю зробити благоустрій біля школи. Але я не можу прибрати за кількома кварталами людей, бо тут більше немає жодного смітника. Вони туди зносять будівельне та габаритне сміття, гілки. Восени нам дали машину і ми вивезли цілий причеп сміття. Зараз в нас хворий двірник. Якщо я мовчатиму, мені потім скажуть, чого ви мовчали», - поскаржилася директор худшколи.

Начальник управління житлового господарства міськради Юрій Мостович запевнив Житомир.info, що 22-23 березня сміття біля школи вивезуть.

«Сьогодні-завтра все сміття буде прибране. Ця проблема давня, роками воно там накопичувалося. Позавчора я особисто туди виїжджав, учора туди виїжджала комісія щодо підготовки до толоки, ми включили цей об’єкт до переліку об’єктів, які необхідно прибрати. Там є контейнерний майданчик, є перевізник – ВЖРЕП №4, і на майбутнє він має дивитися за чистотою цього майданчика. Якщо не буде – будуть приписи і штрафи», - сказав Юрій Мостович.

Нагадаємо, в січні 2019 мер Житомира доручив заступнику розривати договори з ЖЕКами та управляючими компаніями за неякісне прибирання.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2019 мер підписав розпорядження про весняний загальноміський благоустрій та санітарне прибирання, 21 березня комунальні служби Житомира почати мести і гребти.

26 квітня 2019 в Житомирі проведуть громадські обговорення щодо присвоєння художній школі Житомирської міської ради імені її засновника Віктора Шкуринського, який відійшов у вічність у 2012 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: художня школа сміття прибирання благоустрій  
Матеріали по темі