Події

​Поліція та екологи навідались з обшуком до недобудованого заводу в селі Бердичівського району, де виявили гори львівського сміття

23 March 2019, 11:58

22 березня співробітники Держекоінспекції Поліського округу долучилися до проведення слідчих дій правоохоронцями на території недобудованого цегельного заводу у селі Терехове в Бердичівському районі.

Про це 22 березня на своїй сторінці у соцмережі повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«На адресу ДЕІ Поліського округу надійшов лист від Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області про необхідність залучення спеціалістів для проведення слідчих дій, а саме проведення обшуку земельної ділянки та приміщень незавершеного будівництва цегельного заводу, за адресою: Житомирська область, Бердичівський район, село Терехове, вул. Огурцова, 38», - йдеться у повідомленні.

22 березня працівники екоінспекції у складі слідчої групи на території недобудованого приміщення, орієнтовною площею 2600 м2, виявили розміщення та зберігання змішаних міських комунальних відходів, у т.ч. сміття з урн. За словами очевидців, звезення та складування твердих побутових відходів на зазначену територію здійснювалось протягом останнього місяця.

«З метою виявлення ймовірного забруднення земель, відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції, у присутності слідчих та понятих, було відібрано проби ґрунту, про що складено відповідний акт. Начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Максим Железняк надав роз’яснення жителям прилеглих населених пунктів, які занепокоєні цим фактом, щодо подальших дій», - повідомили в прес-службі інспекції.

Разом з тим, за інформацією екологів, 20 березня 2019 року на адресу ДЕІ Поліського округу надійшло колективне звернення жителів села Терехове Бердичівського району стосовно незаконного складування твердих побутових відходів суб’єктом господарювання.

«З метою проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства під час здійснення операцій у сфері поводження з відходами за адресою: Житомирська область, Бердичівський район, село Терехове, вул. Огурцова, 38, ДЕІ Поліського округу направила запит до Міністерства екології та природних ресурсів України для отримання погодження, відповідно до абзацу 5 частини 1 статті 6 ЗУ «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», - додали у прес-службі ДЕІ Поліського округу.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 19 березня жителі села Хажин Бердичівського району затримали вантажівку з львівською реєстрацією, яка привезла на територію недіючого підприємства сміття. На місце події люди викликали поліцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДЕІ поліція ГУНП еколог сміття Львів сміттєвоз Хажин Терехове Бердичів  
Матеріали по темі