Події

У Житомирській області суд оштрафував колишню голову сільради, яка у 2014 році віддала родичу 2 га землі

25 March 2019, 14:18

У Житомирській області засуджено екс-чиновницю, яка підробила документи та віддала родичу 2 га землі вартістю майже 80 тис. грн, що належала громаді.

Про це 25 березня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що у серпні 2014 року колишній сільський голова, діючи в інтересах керівника місцевого аграрного підприємства, склала завідомо неправдиве рішення сесії сільської ради про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення 2 га землі близькому родичу – брату чоловіка. Хоча насправді таке питання на сесію не виносилося і, відповідно, ніякого рішення по ньому не приймалося. Проте чиновниця, діючи протиправно, на підставі підроблених документів, посприяла своєму родичу у виготовленні проектної документації на цю ділянку землі, погодивши, як представник органу місцевого самоврядування, її межі з суміжними користувачами. У подальшому, знову без розгляду на сесії сільської ради, склала завідомо неправдиве рішення сесії сільської ради про затвердження проекту землеустрою на земельну ділянку», – йдеться у повідомленні.

На підставі підроблених документів на чоловікового брата було оформлено право власності на земельну ділянку площею 2 га ринковою вартістю 78 600 грн, яку в подальшому продано керівнику аграрного підприємства.

За такі земельні оборудки вироком Ємільчинського районного суду особу визнано винною за ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України.

У прокуратурі зазначають, що, враховуючи щире каяття обвинуваченої, а також те, що одноосібно виховує неповнолітню дитину, суд призначив покарання у виді 1 року позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади в органах місцевого самоврядування строком на 1 рік 6 місяців із штрафом у розмірі 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, звільнивши від відбування основного покарання з іспитовим строком 1 рік.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень 12 лютого 2019 року був оприлюднений вирок Ємільчинського районного суду Житомирської області щодо незаконного виділення 2 га землі сільським головою Великоцвілянської сільської ради Ємільчинського району.

Зазначено, що «на початку серпня 2014 року до обвинуваченої ОСОБА_3 звернувся директор ТОВ «Агро-Цвіт 2012» ОСОБА_4 з проханням посприяти в отриманні ним у приватну власність земельної ділянки по пров. Шевченка у с. Велика Цвіля, яка раніше була територією господарського двору СТОВ «Перемога». Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконну передачу земельної ділянки у власність ОСОБА_4, будучи службовою особою органу місцевого самоврядування, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, в інтересах ОСОБА_4, обвинувачена ОСОБА_3 у серпні 2014 року запропонувала брату свого чоловіка - ОСОБА_5 подати заяву до Великоцвілянської сільської ради про виділення йому вказаної земельної ділянки площею 2 га для ведення особистого селянського господарства, запевнивши його в подальшій передачі цієї земельної ділянки в оренду та отримання ним прибутку».

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2018 року прес-служба прокуратури Житомирської області повідомляла, що власника 46 га землі в передмісті Житомира через суд змусили відшкодувати 2,5 млн грн через зміну цільового призначення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура земля Ємільчинський район  
Матеріали по темі