Економіка

Інвестори планують до кінця року запустити в Житомирі завод із переробки сміття за інноваційною технологією

25 March 2019, 16:20

Група ICU розраховує до кінця року запустити в Житомирі найбільший в Україні завод із переробки несортованих твердих побутових відходів (ТПВ) за спеціальною МБО-Т технологією.

Про це 25 березня повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на інтерв'ю керуючого партнера ICU Макар Пасенюк.

«Ми розраховуємо запустити завод до кінця цього року. Робити якісь висновки щодо перших підсумків роботи зможемо, очевидно, лише наприкінці 2020 року. Це дуже динамічний бізнес, велика кількість чинників впливає на його роботу», - сказав М.Пасенюк.

За його словами, за підсумками тестування цієї бізнес-моделі група зможе ухвалити рішення щодо пропозиції її для потенційного співінвестування. Пасенюк зазначив, що для України така МБО-Т технологія (механічна, біологічна і термічна обробка та переробка твердих комунальних відходів) - інноваційна, досвіду її впровадження в країні ще немає.

Зазначимо, що 22 лютого 2019 року міська рада оприлюднила коментар мера Сергія Сухомлина: сміттєпереробний завод, за будівництво якого взялася приватна компанія, може з’явитися у Житомирі вже в наступному році.

«Компанія взяла на себе обов’язок завершити будівництво заводу впродовж двох років. Якщо до цього часу вони не введуть його в експлуатацію, місто отримає банківську гарантію», – зазначив Сергій Сухомлин.

Завод збираються збудувати на околиці Житомира. За словами мера, проект вже зроблений і на той час проходив екологічну експертизу.

Нагадаємо, 26 липня 2018 року на сесії міської ради ТОВ «МС Соціальний Проект» отримало дозвіл на розробку проекту землеустрою по відведенню 5 га землі на провулку Складському, 20. 8 листопада 2018 депутати міської ради передали компанії цю земельну ділянку в оренду на 20 років.

Довідка: ICU — фінансова група, яка надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, управління активами приватних та інституційних інвесторів. ТОВ «МС Соціальний Проект» входить до групи ICU. Сума інвестицій в будівництво заводу в Житомирі складатиме від 7 до 10 млн євро. Попередній термін будівництва об'єкту – 1 рік з моменту отримання необхідних дозвільних документів. Завод працюватиме в 2 зміни. Чисельність персоналу – 150 осіб.

Як повідомляв Житомир.info, після сесії 17 травня 2018 року мер Сергій Сухомлин розповідав про три пропозиції від інвесторів на будівництво сміттєпереробного заводу по пров.Складський, 20 та зауважував, що всім потенційним інвесторам виставляють умову щодо банківськівської гарантії на 1-1,5 млн євро на термін здачі заводу в експлуатацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття сміттєпереробний завод інвестор  
Матеріали по темі