Події

Суд наклав арешт на землю й автомобіль Mitsubishi відстороненого керівника «Житомиртеплокомуненерго»

26 March 2019, 12:18

Корольовський суд м. Житомира задовольнив клопотання прокуратури про арешт земельної ділянки та автомобіля Mitsubishi, які належать керівникові комунального підприємства, обвинуваченого в розтраті 268 тис грн.

Про це 26 березня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У понеділок, 25 березня 2019 року, прокуратурою Житомирської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 та ч. 3 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб та повторно). Прокуратурою області, з метою забезпечення подальшого відшкодування завданої шкоди, подано клопотання про накладення арешту на земельну ділянку, яка перебуває у власності обвинуваченого, а також на автомобіль MITSUBISHI, яке ухвалою суду задоволено у повному обсязі (виділено редакцією)», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура нагадує: йдеться про керівника комунального підприємства з теплопостачання м. Житомира, який «діяв за попередньою змовою з іншими особами, при підготовці та проведенні конкурсних торгів із закупівлі окремих товарів протягом 2015-2016 років, територіальній громаді міста завдано майнової шкоди на загальну суму майже 268 тис грн».

За даними прес-служби, справу розглядатиме Корольовський суд м. Житомира, публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області.

«У разі доведення вини обвинуваченого йому загрожує покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, мова йде про керівника «Житомиртеплокомуненерго» Дмитра Рогожина, якому 12 жовтня 2018 року повідомили про підозру у розтраті коштів підприємства. 17 жовтня 2018 УСБУ повідомило, що спільно з прокуратурою викрило на розтраті чверть мільйона бюджетних коштів посадовця КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради. Мова йшла про тендери з НВП «Техноцентр» зі Львова. За даними СБУ, голова тендерного комітету штучно формував умови конкурсних торгів для перемоги визначеної бізнес-структури. Для цього до переліку закупівель вносилася специфічна продукція, яка виготовлялася саме цим підприємством, але була не потрібна для виконання комунальниками ремонтних робіт.

Як повідомляв Житомир.info, 12 листопада 2018 Житомирський апеляційний суд відсторонив Рогожина від займаної посади до 12 лютого 2019 року. 26 лютого 2019 прокуратура області повідомила, що СБУ завершила розслідування про розтрату коштів керівником «Житомиртеплокомуненерго» Дмитром Рогожиним, якому тоді суд продовжив строк відсторонення від посади до 12 березня 2019 року.. 15 березня 2019 мер Житомира Сергій Сухомлин розпорядився відсторонити від посади Дмитра Рогожина до 30 березня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиртеплокомуненерго теплокомуненерго Рогожин суд прокуратура  
Матеріали по темі