Здоров'я

У п’ятьох медзакладах Житомирської області працює телемедицина, в ОДА обіцяють оснастити нею усі нові амбулаторії

27 March 2019, 10:48

У Житомирській області продовжують будувати сучасні амбулаторії нового типу із житлом для лікарів. Окрім оновленого вигляду та обладнання, у кожному такому закладі працюватиме телемедицина.

Про це йшлось під час онлайн-наради, що відбулася 26 березня під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лева Парцхаладзе, – інформує прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Зазначено, що нині в Україні будують 386 амбулаторій. Зокрема, у Житомирській області зводять 21 амбулаторію нового типу, 5 з яких вже на стадії завершення.

Заступник голови ОДА Ярослава Лагута, котрий брав участь в онлайн-нараді, розповів, що фахівці кожного такого медзакладу користуватимуться можливостями телемедицини.

«Нові амбулаторії будуть оснащені комп’ютерним обладнанням та швидкісним Інтернетом, які є найважливішими елементами для впровадження телемедицини. Такий зв’язок допоможе сімейним лікарям спілкуватись із фахівцями вузької спеціалізації вторинного та третинного рівнів, встановлювати діагноз та визначати спосіб лікування», – зауважив Ярослав Лагута.

Нині телемедицина працює у 5 медзакладах області – Житомирській обласній дитячій лікарні, Обласній клінічній лікарні ім. О.Гербачевського, Обласному діагностичному центрі, центрах ПМСД у Малині та Новій Боровій.

Як повідомляв Житомир.info, 21 березня 2019 року в Житомирі, на майдані Соборному, виставили 22 автомобілі Renault Duster, куплені за бюджетні кошти, які передали сільським амбулаторіям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: телемедицина амбулаторія медреформа  
Матеріали по темі