Місто

​На святкування Великодня на житомирській Михайлівській збираються витратити 200 тис. грн

27 March 2019, 11:58

На Великдень у центрі Житомира планують створити святковий простір та наповнити його тематичними локаціями і фотозонами. Фестиваль «Великдень у Житомирі» триватиме з 18 квітня по 5 травня 2019 року.

Про це йде мова в тендерній документації, що додається до оголошення про проведення відкритих торгів управління культури Житомирської міської ради про закупівлю послуг з організації та проведення заходів «Великдень у Житомирі», опублікованому 26 березня на ресурсі ProZorro.

У тендерній документації детально описуються заходи, які мають бути проведені в рамках святкування Великодня у Житомирі. Так, для створення колориту свята планують встановити на Михайлівській тематичні арт-об’єкти, які послугують як окрасою заходу, так і оригінальними фотозонами: найбільший великодній кошик, старовинний український віз з писанками, великодня арка. Також буде створена галерея півметрових мистецьких писанок, виконаних професійними художниками міста та експозиції конкурсних дитячих робіт.

У рамках проведення святкових заходів планують організувати фестивалі писанки та паски. Для цього закуплять 400 пінопластових заготовок і серед учнів всіх освітніх закладів міста проведуть конкурс на найкращу писанку в декількох номінаціях. Конкурсні роботи виставлять на огляд житомирян на спеціальному майданчику. Крім того, для виставки збираються реставрувати писанки, які виготовляли у 2018 році.

Для проведення фестивалю Паски та, власне, виставки оригінальних пасок збираються залучити хлібопекарські підприємства, пекарні, кондитерські, які представлять на загал свої найкращі витвори, а відвідувачі зможуть проголосувати за найкращу паску. У день Великодня ці вироби збираються розподілити серед всіх бажаючих.

У святкові дні для дітей проводитимуть майстер-класи з розпису писанок, декорування штучних яєць, з виготовлення ляльок-мотанок, виробів з соломи та інших оберегів. Діятимуть також розважальні локації: лабіринт, надувні гірки, паровозик, машинки. Також планують організувати роботу контактного зоопарку.

Традиційно на Михайлівській влаштують мистецький ярмарок з сувенірами, прикрасами, виробами ручної роботи, в тому числі весняний ярмарок рослин, та створять етно-музей під відкритим небом. Також поряд облаштують гастрономічний сектор зі столиками під накриттям, представлений кількома ресторанами.

У рамках святкування планують провести святкові концертні програми 21 квітня, 28 квітня, 30 квітня та 1 травня.

Наразі управління культури ЖМР приймає пропозиції від учасників, які бажають організувати та провести святкові заходи у Житомирі. Початок аукціону запланований на 11 квітня 2019 року. Очікувана вартість закупівлі становить 200 тис. грн.

Нагадаємо, у 2019 році на святкування Масляної у житомирському гідропарку витратили близько 150 тис. грн, а , новорічно-різдвяні свята обійшлися бюджету Житомира у 800 тис. грн, спонсори дали лише 20 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році «Великденьу Житомирі» почали святкувати 31 березня: у програмі заходів були концерти, фестиваль писанок, ярмарок та продаж глінтвейну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень УК управління культури писанка паска фестиваль ярмарок концерт  
Матеріали по темі