Політика

У «день тиші» в Житомирі кандидати залишили натяки на білбордах

30 March 2019, 14:03

30 березня, який ще називають «днем тиші» перед виборами президента України і в який забороняється будь-яка агітація, на житомирських вулицях зняли практично всю політичну рекламу зі вказанням прізвищ кандидатів.

Деякі білборди порожні, на деяких – слова чи слогани на кольоровому фоні, за яким можна легко здогадатися, «за кого» вони висять.

Так, сьогодні в Житомирі досить багато плакатів «Думай» та «Змінюй» на бузковому та синьо-жовтому фоні. На Богунії помічений зелений білборд із гаслом «Постав галочку, закрий їм лавочку». На будівлі колишнього Центрального гастроному, навпроти Житомирської мерії, не перший рік висить плакат Радикальної партії Ляшка (що не є прямою рекламою кандидата).

Читачі також надіслали Житомир.info знімок, зроблений біля водоканалу на Корбутівці – розтяжку на паркані з прізвищем кандидата в президенти Руслана Кошулинського (фото нижче).

Тим часом поліція нагадує: стаття 57 Закону України «Про вибори Президента» чітко визначає, що передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів». Окрім того, частина 4 цієї ж статті встановлює, що «передвиборна агітація у період виборчого процесу поза строками, встановленими у цій статті, забороняється:

Поліцейські інформують, що статтею 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації…) Кодексу України про адміністративні правопорушення визначено за проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом чи в місцях, що заборонені законом, здійснення передвиборної агітації у формах і засобами, що суперечать Конституції або законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Правоохоронці радять жителям області дотримуватись чинного законодавства, а в разі виявлення порушень негайно інформувати про це поліцейських», - повідомив 30 березня відділ комунікації поліції Житомирської області.

Нагадаємо, безпеку і правопорядок у день виборів у Житомирській області охоронятимуть 2168 працівників поліції, 150 військовослужбовців Нацгвардії та 350 представників громадських організацій і громадських формувань, а СБУ закликала жителів Житомирської області бути пильними та повідомляти на «гарячі лінії» про порушення на виборах.

Як повідомляв Житомир.info, за два тижні до дня голосування на вулицях Житомира розміщували агітацію менш ніж половина кандидатів у президенти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори агітація поліція день тиші  
Матеріали по темі