Влада

Мер Житомира та голова ОДА сфотографувалися з бюлетенями на виборчих дільницях

31 March 2019, 11:30

Мер Житомира Сергій Сухомлин та голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич сфотографувалися з бюлетенями біля скриньок для голосування.

Фото з виборчих дільниць Гундич та Сухомлин виклали 31 березня на своїх сторінках у Facebook.

«Громадянський обов’язок виконав», - написав Сергій Сухомлин.

«Проголосував за продовження реформ», - повідомив Ігор Гундич.

Нагадаємо, не можна робити фото бюлетеня та самому фотографуватися із бюлетенем – як з пустим, так і особливо із заповненим. Це тягне за собою кримінальну відповідальність та карається законом. Процес фотографування чи знімання на відео бюлетеня, на якому вже є відмітка за будь-якого кандидата, вважатимуться "фотозвітом". Це карається штрафом: громадянин муситиме сплатити від 1700 до 5100 гривень, або пройти виправні роботи на строк до двох років або ж йому можуть обмежити волю на строк до трьох років.

Вранці 31 березня голова ОДА Ігор Гундич, мер Житомира Сергій Сухомлин та віце-прем'єр-міністр Генндаій Зубко разом із дружиною Людмилою молилися в Свято-Михайлівському кафедральному соборі «за правильний вибір, єдність українського народу та майбутнє України». Про це написав Гундич та виклав фото ранкової молитви.

Як повідомляв Житомир.info, 31 березня в Україні проходять вибори президента. Виборчі дільниці відкрилися о 8 ранку (за літнім часом). З перших хвилин виборів ОПОРА в Житомирській області фіксує нестачу скриньок та голосування без паспортів. Станом на 10.00 поліція вже зафіксувала 6 повідомлень про порушення на виборах у Житомирській області, в тому числі спробу винесення бюлетеня з дільниці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори бюлетень Сухомлин Гундич  
Матеріали по темі