Політика

​За дві години поліція Житомирської області зафіксувала ще 24 можливі порушення під час голосування

31 March 2019, 15:22

Станом на 14.00 поліція Житомирщини зареєструвала 37 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За усіма фактами розпочато відповідні перевірки.

Про це о 14.30 31 березня повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

До підрозділів поліції області надійшли 37 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Серед таких інформації про:

- виявлення у реєстрі виборців прізвищ померлих осіб у містах Малині та Коростишеві;
- здійснення виборчої агітації у день голосування у кількох районах;
- волевиявлення без надання підтверджуючих особу виборця документів у кількох районах;
- фотографування виборчих бюлетенів в обласному центрі, містах Овручі та Бердичеві;
- пошкодження бюлетеня у м. Коростишеві та інші.

«Усі повідомлення відповідним чином зареєстровані та за вказаними фактами поліцією здійснюються перевірки. Загалом процес голосування у регіоні проходить у спокійному режимі», - повідомила прес-служба ГУНП в області.

Біля кожної з виборчих дільниць охорону громадського порядку здійснюють працівники поліції та представники громадських формувань Також знаходяться у резерві і готові до дій підрозділи спецпризначення, слідчо-оперативні групи та працівники інших підрозділів.

Нагадаємо, станом на 12.00 31 березня поліцією було зафіксовано 13 можливих порушень при голосування на виборчих дільницях. Про це повідомив начальник ГУНП в області Вячеслав Печененко під час брифінгу, на якому він розповів про голосування за померлу людину у Малинському районі, про порваний бюлетень у Коростишеві та про інші порушення.

Як повідомляв Житомир.info, явка виборців у Житомирі станом на 13:00 становила 30,6%, а через дві години проголосували вже 75 тис. 994 виборців, тобто явка склала 45,6%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори порушення голосування бюлетень ГУНП  
Матеріали по темі