Політика

​Керівник ГУНП в Житомирській області назвав найчастіші порушення на виборчих дільницях: агітація, фото бюлетенів, голосування без паспорта

31 March 2019, 16:34

Станом на 16.00 поліція зафіксувала 44 порушення виборчого законодавства.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив очільник ГУ Нацполіції у Житомирській області Вячеслав Печененко, який відвідав ОВК №65 у Новограді-Волинському

«Перевірив окремі дільниці у районах області. Також відвідав Окружну виборчу комісію 65 у Новограді-Волинському. Зауважень до роботи поліції немає. Усі 106 дільниць працюють у спокійному режимі, надійшло 7 повідомлень про можливі порушення, які нині перевіряються. Загалом же на 16.00 маємо 44 повідомлення з усіх округів області, з них більшість про незаконну агітацію, фотографування бюлетенів і голосування без пред’явлення документів, що посвідчують особу. Продовжуємо працювати для правопорядку та безпеки процесу волевиявлення українців», - зазначив Вячеслав Печененко.

У цей час спостерігачі громадянської мережі ОПОРА продовжують фіксувати можливі порушення на виборчих дільницях.

Так, на сторінці Житомирського регіонального представництва Громадянської мережі "ОПОРА" у фейсбук опубліковані відео з ДВК №180829 у селі Кишин Олевського району, на якому зафіксована спроба літньої жінки проголосувати без паспорта.

Відео ОПОРИ

А у Житомирі на ДВК №181418 в одній кабінці одночасно перебували двоє виборців.

Відео ОПОРИ

Нагадаємо, станом на 12.00 31 березня поліцією було зафіксовано 13 можливих порушень при голосування на виборчих дільницях. Про це повідомив начальник ГУНП в області Вячеслав Печененко під час брифінгу, на якому він розповів про голосування за померлу людину у Малинському районі, про порваний бюлетень у Коростишеві та про інші порушення.

Станом на 14.00 поліція зафіксувала вже 37 можливих порушень виборчого законодавства.

Як повідомляв Житомир.info, явка виборців у Житомирі станом на 13:00 становила 30,6%, а через дві години проголосували вже 75 тис. 994 виборців, тобто явка склала 45,6%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори Печененко голосування ОВК порушення  
Матеріали по темі