Влада

По області на 17:30 зафіксовано 53 повідомлення про можливі порушення на виборах, найбільше – у Житомирі, - ГУНП

31 March 2019, 19:23

В день голосування на виборах президента 31 березня 2019 року в області зафіксовано 53 порушення.

Статистику повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства у день голосування повідомила під час брифінгу о 18:00 речниця головного управління Національної поліції України в Житомирській області Алла Ващенко.

«Станом на 17:30 у нас 53 повідомлення про порушення. За кожним із них проводились перевірки і в більшості випадків перевірки ще тривають. За їх результатами маємо один адміністративний протокол за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Дрібне хуліганство). У місті Житомирі виборець 73 року народження чи то під впливом емоцій, чи то з якихось інших хуліганських спонукань пошкодив програми кандидатів у президенти, які знаходились у приміщенні виборчої дільниці. Відповідно спрацювали поліцейські, оформили відносно чоловіка адміністративний протокол», - розповіла речниця ГУНП України в Житомирській області Алла Ващенко.

Загалом станом на 17:30 до поліції надійшло трохи більше півсотні повідомлень про можливі правопорушення.

«Якщо говорити по районах, то, звісно, найбільше зафіксованих порушень по обласному центру, їх 16 станом на зараз. 7 у Бердичеві, 4 у Коростишеві та Малині, 3 в Новоград-Волинському і Житомирському районах, а далі по 2 чи 1 повідомленню в інших районах про можливі правопорушення за якими зараз поліцейські працюють. За всіма повідомленнями, які надходять прибувають додаткові сили поліції, щоб не відволікати правоохоронців, які забезпечують безпеку, і безпосередньо з’ясовують в чому суть повідомлення і в чому суть події», - сказала Алла Ващенко.


Нагадаємо, під час брифінгу о 12.00 начальник ГУНП в області Вячеслав Печененко розповів про голосування за померлу людину у Малинському районі, про порваний бюлетень у Коростишеві та про інші порушення. Станом на 16.00 поліція зафіксувала 44 можливі порушення виборчого законодавства.

Як повідомляв Житомир.info, явка виборців по Житомиру станом на 16.00 становила 51%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори поліція ГУНП  
Матеріали по темі