Місто

Житомирські перевізники не хочуть безкоштовно возити пільговиків, у міськраді готуються до перевірки

1 April 2019, 10:10

Зранку, 1 квітня, у житомирських маршрутках містяни зафіксували оголошення про те, що перевезення пільговиків буде платним, крім деяких категорій.

«Шановні пасажири! У зв’язку з відсутністю компенсації за перевезення пільгових категорій громадян з 1 квітня 2019 року, за рахунок перевізника, будуть здійснюватись пільгові перевезення тільки дітей-сиріт, учасників АТО та членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО», - йдеться в оголошенні.

Зазначену інформацію житомиряни зафіксували на маршрутах №30, №5, №1, №58.

1 квітня у коментарі Житомир.info заступник начальника управління транспорту та зв’язків Житомирської міської ради Валентин Васянович зазначив, що буде позачергова перевірка та складатимуться протоколи за порушення перевезення пільговиків.

«В першу чергу – це самоуправство перевізників. Ніяких домовленостей з ними не було. У нас вже зафіксовано понад 6-7 звернень громадян по телефону, будемо готувати наказ про позачергову перевірку, будемо виїжджати та складати протоколи за порушення перевезення пільгових категорій громадян. Потім будемо накладати штрафи, якщо виграємо в суді, бо тут проблема виникла в тому, що за пільгові категорії ні з державного, ні з міського бюджетів їм не відшкодовують кошти», -­ сказав Валентин Васянович.

Як повідомляв Житомир.info, в середині лютого 2019 року у житомирських маршрутних таксі №23 з’явилося оголошення про те, що пенсіонери та інваліди не мають права на пільговий проїзд. Управління транспорту міської ради здійснило перевірку та було складено акт про порушення умов договору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Васянович перевізник пільговик міська рада  
Матеріали по темі