Події

Азербайджанець запропонував житомирським прикордонникам 1000 грн хабара за пропуск на територію України

1 April 2019, 12:55

Іноземець намагався підкупити прикордонників у пункті пропуску «Виступовичі», що у Житомирській області на державному кордоні з Республікою Білорусь. Чоловік пропонував 1000 грн, аби його впустили до України, проте отримав кримінальне провадження за свої дії.

Про це 1 квітня повідомила прес-служба Держприкордонної служби України.

«31 березня надвечір в пункті пропуску «Виступовичі» зафіксували факт спроби дачі хабара громадянином Азербайджану. 24-річний іноземець, прямуючи на вхід в Україну, не зміг вказати мети свого перебування на території нашої країни. Тому йому було відмовлено у пропуску. Аби його все ж таки пропустили, іноземець запропонував прикордонникам Житомирського загону грошову винагороду у розмірі 1000 гривень», - повідомили прикордонники.

На пропозицію неправомірної вигоди іноземець отримав принципову відмову. Наразі стосовно нього відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, на початку березня 2019 року житомирянин намагався потрапити за кордон, надавши прикордонникам фальшивий паспорт громадянина Португалії. Щоб уникнути відповідальності за скоєне правопорушення чоловік спробував ще й дати хабара у 100 євро.

Як повідомляв Житомир.info, 22 лютого 2019 року житомирські прикордонники впіймали молдованку, яка намагалася потрапити в Білорусь, обійшовши пункт пропуску.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Виступовичі ДПС прикордонник хабар азербайджанець  
Матеріали по темі