Влада

У мерії пояснили, чому житомирські перевізники з 1 квітня відмовляються перевозити пільговиків

1 April 2019, 16:43

З 1 квітня житомирські перевізники відмовляються перевозити пільговиків. Таким чином, вони вимагають від влади підвищення вартості проїзду або компенсацію за перевезення пільговиків.

Про це розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук 1 квітня під час брифінгу.


«В п'ятницю ввечері (29 березня, - уточ.) практично усі приватні перевізники зареєстрували листи, деякі з них колективні про те, що у зв'язку з нерівністю становища між міськими та приміськими, зокрема в частині перевезення пільгових категорій громадян, вони залишають за собою право на перевезення лише тих категорій, яких вони кожен для себе визначили. Більшість з них зазначили, що будуть возити сиріт, АТОшників і так далі, по решті категорій – відмовляються надавати ці послуги. Адже вони не компенсуються жодним чином фінансово, а тариф не переглядається другий рік, хоча звернення вже були починаючи з осені минулого року. Це є фактично протест приватних перевізників основними вимогами яких, є або зменшити кількість навантаження по перевезенню людей, які є пільговиками, або переглянути тариф і підняти його. Свої розрахунки вони подали ще восени і цифри там починалися від 6 до 12 гривень. На сьогоднішній момент, коли маємо вже квітень місяць, що ті цифри вже є не зовсім об'єктивними, бо рівень заробітної плати навіть змінився з нового року і по решті статей є істотні відхилення, тому актуальність розрахунків не до кінця обґрунтована», - розповідає Дмитро Ткачук.

Розміщення оголошень у маршрутках щодо відміни безкоштовного проїзду для пільговиків є незаконним, тому управління транспорту та зв'язку Житомирської міської ради здійснює перевірки приватних перевізників та фіксують такі порушення.

«Управлінням транспорту створено дві робочі групи, у кожній по три працівники. Перша група працювала до 13-ї години. Перевірено маршрути, які порушили умови договору з управлінням транспорту. На даний час складено 6 актів на кожен маршрут по одному транспортному засобу. Штрафні санкції становлять 850 гривень. Зараз у нас знову буде перевірка і ми продовжимо складати акти на всіх порушників», - зазначає заступник начальника управління транспорту та зв’язків Житомирської міської ради Валентин Васянович.

Міська влада чекає від перевізників нові розрахунки вартості проїзду. Також питання стосовно ситуації з перевізниками розглянуть на засіданні виконкому.

Як повідомляв Житомир.info, зранку, 1 квітня, у житомирських маршрутках містяни зафіксували оголошення про те, що перевезення пільговиків буде платним, крім деяких категорій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук Васянович перевізник маршрутка пільговик проїзд  
Матеріали по темі