Місто

У Житомирі за 21 млн грн з обласного бюджету та фонду регіонального розвитку хочуть відреставрувати будівлю магістрату на Замковій горі

2 April 2019, 11:44

У Житомирі відреставрують пам’ятку архітектури національного значення - будівлю Магістрату Житомирського обласного краєзнавчого музею, що на Замковій горі.

Про це 1 квітня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Житомирська ОДА підготувала усі необхідні технічні документи та оголосила тендер на понад 21 млн грн для проведення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі Магістрату – одного із важливих культурних об’єктів міста та області», - йдеться у повідомленні прес-служби ОДА.

За інформацією директора департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Євгена Кульчицького, на реконструкцію Магістрату з обласного бюджету вже передбачили 8 млн грн. Також планується, що будуть залучені кошти із Державного фонду регіонального розвитку.

«Очікувана вартість закупівлі проекту реконструкції Магістрату Житомирського обласного краєзнавчого музею складає 21 млн 53 тис. грн, з яких 8 млн грн уже передбачили на цей рік в обласному бюджеті. У період, визначений чинним законодавством, будівельні компанії мають змогу подати свої пропозиції на ProZorro, після чого буде визначено переможця, з яким укладемо договір. Тоді ж відразу і розпочнемо ремонтно-реставраційні роботи у приміщенні Магістрату», – повідомив Євген Кульчицький.

У ОДА нагадують, що цей проект входить до перспективи розвитку Житомирщини на 2019-2021 роки, яку затвердили жителі області під час Ради регіонального розвитку. Основною метою проекту є збереження пам’ятки архітектури національного значення для того, аби у майбутньому експонувати колекції історичного та природничого відділів Обласного краєзнавчого музею.

До комплексу ремонтно-реставраційних робіт Магістрату входить:

  • відновлення конструкцій та елементів будівлі;
  • повна заміна дерев’яного перекриття споруди (міжповерхових), із застосуванням сучасних та більш ефективних конструкцій;
  • влаштування в приміщеннях нового внутрішнього оздоблення, з повним демонтажем залишків зруйнованого оздоблення та штукатурних шарів стін та перекриттів;
  • гідрозахисні та водозахисні заходи;
  • проведення ремонтних і реставраційних робіт з відновлення внутрішнього опорядження в приміщеннях будівлі;
  • проведення заміни/влаштування внутрішніх мереж інженерного забезпечення будівлі.

У прес-службі ОДА також додають, що будівля Магістрату – пам’ятка архітектури національного значення, розташована в історичному центрі міста Житомир, на Замковій горі - досить важливий об’єкт, оскільки Житомирський обласний краєзнавчий музей має надзвичайно цінну та багаточисельну колекцію картин, які тривалий час не експонуються через недостатність площ для експозиції.

Оголошення про проведення тендеру департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА на ремонтно-реставраційні роботи по будівлі Магістрату КЗ «Житомирський обласний краєзнавчий музей» за адресою вул. Кафедральна, 3 у Житомирі опублікований на ресурсі ProZorro 1 квітня. Початок аукціону запланований на 18 квітня 2019 року. Згідно умов тендерної документації, ремонтно-реставраційні роботи по будівлі Магістрату підрядник має завершити до кінця 2019 року.

Нагадаємо, у бюджеті розвитку на 2018 рік передбачалось виділення 1,15 млн грн на завершення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі Магістрату.

Навесні 2018 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич наголошував на тому, що до кінця року має бути завершена реконструкція будівлі магістрату, де розмістять експозицію музею природи з житомирським мамонтом.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2017 року голова Житомирської облради Володимир Ширма перевірив, як іде ремонт в будівлі колишньої міської магістратури на Замковій горі, і висловив сподівання, що ремонт завершать найближчим часом, аби 150 тисяч музейних експонатів, які зберігаються в будівлі, можна було виставити на загал.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: магістрат музей тендер реставрація  
Матеріали по темі