Суспільство

У Житомирській області підприємець заплатить 400 тис. грн штрафу за те, що не пустила інспекторів перевірити магазин

3 April 2019, 17:02

У Пулинському районі Житомирської області підприємець, яка не пускала інспекторів Держпраці для перевірки в магазин та закрилась з покупцем, заплатить штраф у сумі 417 тис. 300 грн.

Про це 3 квітня інформує управління Держпраці в Житомирській області.

«При спробі інспекторів управління Держпраці у Житомирській області спільно з представниками Пулинської РДА провести інспекційне відвідування з питань виявлення неоформлених трудових відносин у продовольчому магазині Пулинського району підприємець перешкоджала його проведенню. Власниця категорично відмовилась допустити інспекторів праці до приміщення магазину для перевірки документів, які б підтверджували або спростовували факт використання незадекларованої праці та закрилась разом з покупцем зсередини», - інформують у прес-службі.

«Відповідно до статті 265 Кодексу Законів про працю України, в разі недопущення до проведення перевірки з питань виявлення порушень щодо фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), створення перешкод у її проведенні, юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу у стократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої Законом на момент виявлення порушення. Відтак, за створення перешкод під час проведення інспекційного заходу на фізичну особу-підприємця наклали штраф у сумі 417 300 гривень», - зазначили у Держпраці.

Як повідомляв Житомир.info, у міській раді створили контролюючий орган, який в Житомирі штрафуватиме підприємців за «тіньову» зайнятість й заробітну плату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пулинський район Держпраця підприємець штраф  
Матеріали по темі