Події

Суд продовжив запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак

3 April 2019, 22:35

Останні три свідка у справі про вбивство бердичівлянки Юлії Козак 3 квітня не з'явилися до Богунського районного суду. Прокурор мав забезпечити їхню явку ще на минулому засіданні, однак він повідомив, що свідки не можуть приїхати до Житомира через стан здоров'я.

«Так як і минулого судового засідання, сьогодні свідки не з'явилися за станом здоров'я через свій похилий вік. На минуле засідання я надавав медичні документи. Щодо свідка Сінькової – це одна із трьох, які залишились, то вона перебуває у Вінниці в онкологічній лікарні після операції, однак медичних документів на разі немає на руках. Для того, щоб зберігати динаміку розгляду кримінального провадження, можна змінити порядок дослідження доказів і перейти до дослідження доказів», – каже прокурор Олександр Білецький.


Порадившись на місці, судді підтримали рішення відкласти допит свідків та приступити до вивчення доказів. На засіданні розглянули висновки судово-медичної експертизи, особисті переписки та інші документі, прикріплені до справи. Цього дня суд також продовжив застосування запобіжного заходу підозрюваним: Святославу Козаку у вигляді тримання під вартою, його сестрі Світлані Кустовецькій у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За словами адвоката сторони обвинувачення, на наступне засідання до суду будуть запрошені судмедексперти, аби вияснити деякі розбіжності у висновках експертиз.

«Мною було заявлено клопотання про допит експертів, які проводили дві експертизи загиблої: одна була при перед похованням, потім була проведена ексгумація і повторна комісійна експертиза надала свої висновки, які суперечать першим висновкам. Тому, мною було заявлено клопотання для того, щоб експерти роз'яснили, чому саме вони зробили такі висновки. Сьогодні було досліджено у судовому засіданні висновки цих експертиз. На наступне засідання будуть викликані ці експерти і вони будуть допитані. Вже після їх допиту ми зможемо чітко сказати про наші подальші плани», – розповідає адвокат сторони обвинувачення Михайло Рейзін.

Наступне засідання суду по цій справі відбудеться 14 травня о 14:30.

Нагадаємо, на попередніх засіданнях, 12 березня та 26 березня 2019 року, заслухали свідчення сусідів сім'ї Козак.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2018 року у соціальній мережі Facebook бердичівляни розповіли про вбивство молодої жінки: чоловік побив і задушив дружину, матір свого 6-річного сина Юлію Козак. Святослава Козака затримали за підозрою у вбивстві дружини. 15 травня суд продовжив тримання під вартою чоловіку вбитої Святославу Козаку. 14 червня захисник обвинувачених у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак клопотав, щоб його підзахисних судив суд присяжних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вбивство бердичівлянка Козак Рейзін  
Матеріали по темі