Події

У Житомирській області працівник підприємства через Інтернет продав чужого зерна на 800 тис. грн

4 April 2019, 12:49

У Брусилівському районі Житомирської області начальник дільниці сільгоспвиробництва філії одного з товариств на продажі чужого зерна заробив понад 815 тис грн.

Про це 4 квітня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що начальник дільниці сільськогосподарського виробництва філії одного з публічних акціонерних товариств, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, з корисливих мотивів, на власний розсуд розпорядився ввіреними йому товарно-матеріальними цінностями. Зокрема, будучи матеріально відповідальною особою за зберігання на складах зерна кукурудзи, сої, пшениці та зерновідходів сої, він через мережу Інтернет знайшов покупця, та, домовившись з ним по телефону про ціну, розпорядився своїм підлеглим вантажити великовагові автомобілі зерном та відправляти замовнику», - повідомила прокуратура.

Усього протягом листопада-грудня 2017 року обвинувачений незаконно розпродав 177,6 тонн зерна різних сільськогосподарських культур на загальну суму 815,5 тис грн, - уточнює прес-служба.

Зерноторгівельна оборудка обернулася для ділка кримінальним провадженням, яке розслідувало слідче відділення Брусилівського відділення поліції.

Під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати чужого майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем. За результатами досудового розслідування затверджено обвинувальний акт та скеровано до Брусилівського районного суду, - йдеться у повідомленні.

На майно, що перебуває у власності особи, зокрема, два автомобілі, наклали арешт. З метою забезпечення відшкодування завданих державі в особі публічного акціонерного товариства збитків прокуратура заявила позов про стягнення з обвинуваченого коштів на загальну суму 815, 5 тис грн.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2018 року в Хорошівському районі Житомирської області виник конфлікт між фермерськими господарствами щодо врожаю. У розбірки втручалася поліція.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура крадіжка зловживання зерно Брусилівський район  
Матеріали по темі