Події

Рятувальники занепокоєні збільшенням кількості пожеж у Житомирі – з початку року 130

4 April 2019, 13:17

З початку 2019 року на території міста Житомира виникло 130 пожеж, з яких 81 загорання сухої трави та сміття на відкритих територіях.

Про це 4 квітня інформує Житомирський міський відділ управління ДСНС України у Житомирській області.

«В порівнянні з минулим 2018 роком, за аналогічний період виникло 63 пожежі, серед яких лише 22 в екосистемах. Саме людська недбалість стає основною причиною таких пожеж, коли людина навмисне підпалює суху траву або спалює сміття не задумуючись про можливі наслідки, як для неї самої, так і для оточуючих. В теплу весняну погоду з помірним вітром, горіння на відкритих територіях поширюються дуже швидко, що в результаті призводить до розповсюдження вогню на житлові будинки, допоміжні споруди, техніку, присадибні ділянки громадян та завдає як майнових втрат, так і шкоди людському здоров'ю!», - йдеться у повідомленні.

Шановні громадяни! Служба порятунку закликає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах.

Як повідомляв Житомир.info, з початку 2019 року у Житомирській області через спалювання сухої трави загинули дві людини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа вогнеборці суха трава  
Матеріали по темі