Здоров'я

У Житомирській області удвічі поменшало дітей, які не були вчасно вакциновані проти кору, - УОЗ

5 April 2019, 10:29

Завдяки проведеній у 2018 році посиленій імунізації у Житомирській області удвічі поменшало дітей, які з різних причин не були вчасно вакциновані або ревакциновані проти кору.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Житомирської ОДА від 5 квітня.

«У Житомирській області проводиться вакцинація проти кору дітей вікових категорій старше 2 років та дітей старше 7 років, які з різних причин не були вчасно вакциновані або ревакциновані. Слід відмітити, що таких дітей завдяки проведеній в минулому році посиленій імунізації стало у 2 рази менше», - інформує прес-служба ОДА з посиланням на управління охорони здоров’я.

Станом на 1 березня із 2940 дітей, які підлягали першому щепленню від кору, епідемічного паротиту, краснухи із порушенням Календаря профілактичних щеплень, вакциновано 1 тис. 417 осіб (48,2%). Із 3 тисячі 733 дітей 7 років і старше друге щеплення отримали 2 тис. 471 особа (66,2%).

Залишки вакцини ПРІОРИКС, якою проводиться щеплення від кору, паротиту та краснухи, в лікувально-профілактичних закладах області складають 29 тис. 059 доз, на базі спецмедпостачання – 1 тис. 700 доз, - інформує ОДА.

«В області проводиться вакцинація проти кору, краснухи та паротиту дітей згідно Календаря профілактичних щеплень та для тих, хто не вакцинувався вчасно. Також люди з групи ризику (вчителі, медики, військові, студенти) можуть щепитися безкоштовно в медзакладах, якщо немає двох доз цієї вакцини. Цьогоріч за Календарем мають вакцинувати майже 28 тисяч дітей», - йдеться в повідомленням.

За інформацією Житомирського обласного лабораторного центру, з початку року в області зафіксували понад 1100 випадків захворюваності на кір у майже однаковому співвідношенні серед дорослого та дитячого населення. Основною причиною є відсутність щеплення.

Нагадаємо, за 2,5 місяця в Житомирі зареєстровано 195 випадків захворювання на кір.

Як повідомляв Житомир.info, 18 березня 2019 під стінами Житомирської міської ради втретє пройшла акція «Дітям - вільний доступ до освіти». Близько півсотні батьків вкотре вимагали скасувати рішення про заборону відвідування шкіл та дитячих садочків дітям без профілактичних щеплень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина кір щеплення  
Матеріали по темі