Події

Солдата-контрактника, який у Житомирській області викрав з військової частини обладнання на 850 тис. грн, засудили на 9 років

6 April 2019, 09:47

Військова прокуратура Житомирського гарнізону центрального регіону України незважаючи на невизнання вини та намагання сторони захисту уникнути покарання, довела у суді вину військовослужбовця, який викрав із військової частини деталі інтерактивного комплексу імітаційного моделювання бойових дій.

Про це 5 квітня Житомир.info повідомив перший заступник військового прокурора Житомирського гарнізону підполковник юстиції Олексій Рихлюк.

«Контрактник був оператором групи імітаційного моделювання і мав доступ до комп‘ютерного класу із унікальним обладнанням. Обслуговуючи комплекс, «солдат-хакер» незаконно заволодів його деталями загальною вартістю 850 тисяч грн. Комплектуючі крадій збував, а за отримані гроші хотів придбати «ферму» по виготовленню біткоїнів», - зазначив Олексій Рихлюк.

Вироком Богунського районного суду міста Житомира 5 квітня військовослужбовця засуджено до покарання у вигляді 9 років позбавлення волі за порушення ч.3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

«Також задоволений цивільний позов, за яким солдат-крадій має відшкодувати частину завданої матеріальної шкоди в розмірі 597 тисяч гривень. Решту збитків повернуто військовими прокурорами спільно з спецполіцією в ході слідчих і розшукових дій - предмети злочину на суму 370 тисяч гривень виявлено і вилучено у підприємців у Києві та Львові», – розповів перший заступник військового прокурора Житомирського гарнізону.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня 2018 року правоохоронці затримали 20-річного військовослужбовця, підозрюваного у розукомплектуванні сучасного комп’ютерного обладнання навчального центру військової частини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рихлюк військова частина техніка  
Матеріали по темі