Суспільство

Після перемоги над тернопільською «Нивою» житомирське «Полісся» одноосібно очолило групу А ІІ ліги. Огляд матчу

8 April 2019, 11:01

У матчі 18 туру чемпіонату України з футболу серед команд ІІ Ліги житомирське «Полісся» зустрічалось із тернопільською «Нивою». Номінально домашній поєдинок із суперником підопічні Анатолія Безсмертного провели у селі Щасливе Київської області.

Зі стартових секунд матчу житомиряни взяли ініціативу у свої руки і заграли першим номером. Відкрити рахунок «поліським вовкам» вдалось вже в дебюті першого тайму. Після подачі від кутового прапорця, найспритнішим у штрафному майданчику суперника виявився півзахисник «Полісся» Ярослав Захаревич.

Після пропущеного голу тернополяни здійснили кілька спроб відіграти пропущений м'яч, але у вирішальні моменти м'яч або летів повз ворота, або ж усю небезпеку біля власних воріт нейтралізували потужні центрбеки житомирян Романа Гончаренка та Олександра Логінова. Перший тайм команди завершили із рахунком 1:0 на користь житомирян.


У перерві тренерський штаб на чолі із Василем Маликом знайшов необхідні слова, і у другій половині зустрічі тернополяни заграли впевненіше. Втім, спроби гравців «Ниви» зрівняти рахунок так і залишились безуспішними. Натомість житомирське «Полісся» зуміло подвоїти свою перевагу. Після подачі кутового, захисник тернопільської «Ниви» завалив на газон центрбека «Полісся» Романа Гончаренка, і рефері без роздумів вказав на 11-метрову позначку. Виконувати пенальті взявся капітан «поліських вовків» Вадим Шаврін. Нападник «Полісся» холоднокровно поклав м'яч в лівий нижній кут воріт, не залишивши жодних шансів кіперу «Ниви» Максиму Механіву.

Після другого пропущеного м'яча тернополяни здійснили кілька спроб відігратися, але усі атаки аж до завершення матчу, мов хвилерізи, зупиняла потужна оборона житомирської команди. В підсумку 2:0 на користь «Полісся», і підопічні Анатолія Безсмертного одноосібно очолили групу А ІІ ліги.

«Суперник непростий, суперник дуже складний, але готувалися ми, як до звичайної гри чемпіонату. Хлопці, звичайно, скучили за футболом, скучили за грою. Хоч ми і провели багато товариських ігор, але все-таки хотілося швидше почати. Ми хлопців вже ледве стримували, хлопці горіли, хлопці хотіли і взагалі-то довели, що вони не даремно хотіли швидше почати чемпіонат. Тренування тренуваннями, але те, що ми 3-4 місяці готувалися, це забагато. Хлопці хотіли дійсно грати, відчути чемпіонат, відчути гру. Так що спасибі їм за результат, вони - молодці. Я вважаю, що будь-який футболіст, який сюди приходив, він приходив сюди, в нашу команду, з бажанням бути в цій команді. І з бажанням принести користь. Ми укомплектовані хорошими футболістами, і у нас на кожну позицію є конкуренція. Сьогодні вийшли одні хлопці, в наступній грі вийдуть інші хлопці. У нас є чим варіювати склад, і на кожній позиції рівноцінні футболісти», - сказав у післяматчевому коментарі головний тренер ФК «Полісся» Анатолій Безсмернтий.

«Трошки ми неправильно в обороні зіграли, особливо багато стандартів ми «привезли» в свої ворота. Якраз те, що ми говорили, на чому наголошували, за те нас «Полісся» і покарало. Два стандарти, два кутових, два м’ячі. Ми говорили, як грати при стандартах, говорили хто із ким має грати, не дограли і відповідно отримали перший м’яч після кутового, другий м’ячі – після помилки ми отримали пенальті після кутового. Хлопці старались, старались виходити із тієї установки, яку ми давали на гру. Старались виконувати ті принципи, якими ми керуємось, коли виходимо з оборони в атаку, старались здійснювати швидкі переходи. Десь нам трохи не вистачило вміння, не вистачило виконавчої майстерності. Відчувається, що підбір футболістів у «Полісся» серйозний. Там більш кваліфіковані виконавці. І вони скористались тими моментами, які вони створили. У нас теж були непогані моменти, десь, можливо, затягнули, десь не віддали вчасно. Треба тепер проаналізувати наші помилки, відмітити сильні сторони і вдосконалювати свою гру», - розповів головний тренер ФК «Нива» Василь Малик.

Наступний матч житомирське «Полісся» зіграє вже у суботу 13 квітня проти «Буковини».

Нагадаємо, Житомир.info транслював матч «Полісся» - «Нива» у прямому ефірі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт футбол  
Матеріали по темі