Здоров'я

У Житомирській області зареєстрували три випадки ботулізму: отруїлися консервованими кабачками, грибами та салом

9 April 2019, 10:21

З початку 2019 року в Житомирській області зареєстровано 1 спалах гострої кишкової інфекції, внаслідок якого постраждало 12 дітей до 17 років, а також три випадки ботулізму.

Про це 9 квітня інформує прес-служба Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«З початку 2019 року в області зареєстровано 3 побутових випадки ботулізму, внаслідок яких постраждало 3 дорослих осіб (м. Новоград-Волинський, с.Суховоля Новоград-Волинського району, с.Іванківці Любарського району). Причинами отруєння стали продукти домашнього виготовлення: кабачки консервовані, ікра кабачкова, сало консервоване та консервовані гриби. Отруєнь грибами в поточному році не зареєстровано, за аналогічний період минулого року був один випадок», - зазначили у Держпродспоживслужбі.

«За аналогічний період минулого року був зареєстрований також 1 спалах кишкової інфекції, де перехворіло 5 дітей до 17 років. Спалах виник серед учнів загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №28 Житомира. З метою виявлення причин та умов, що призвели до виникнення і поширення спалаху гострої кишкової інфекції спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у проведенні санітарно-епідеміологічного розслідування. Головними причинами спалаху стали: порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів в школі, не дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоку та хворими», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, на кишкові розлади похворіли учні ЗОШ №28 м. Житомира: 28 лютого 2019 року батьків почали просити забирати зі школи школярів, яким стало зле на уроках. Станом на 1 березня до лікарні звернулись 11 учнів, хворих на кишкові розлади, 4 з них госпіталізували. Спочатку школярів даної школи відправили на карантин до 11 березня, потім обмежувальні заходи продовжили ще на день. 11 березня 2019 року начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко зазначив, що за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням у житомирській школі відкрили кримінальне провадження. Згодом спеціалісти Держпродспоживслужби назвали збудника інфекції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба ботулізм інфекція отруєння  
Матеріали по темі