Місто

​Задля безпеки руху в Житомирі хочуть встановити 18 нових світлофорів, на які потрібно 12 млн грн. Перелік адрес

9 April 2019, 11:14

Влада Житомира планує у 2019 році збільшити ресурсне забезпечення міської Програми організації безпеки руху транспорту та пішоходів, розрахованої на 2018-2020 роки.

Про це йдеться у проекті рішення сесії Житомирської міської ради «Про внесення змін та доповнень до Програми організації безпеки руху транспорту та пішоходів в м. Житомирі на 2018-2020 роки», опублікованому на сайті мерії 5 квітня.

Так, на заходи з організації безпеки руху у 2019 році планувалося витратити 11,96 млн грн, тепер збираються спрямувати на ці цілі – 28,68 млн грн. Загалом, проектом рішення сесії пропонується збільшити трирічне ресурсне забезпечення даної програми більш ніж на 5 млн грн.


Скан додатку рішення сесії Житомирської міськради №914 від 25 січня 2018 "Про затвердження Програми організації безпеки руху транспорту та пішоходів в м. Житомирі на 2018-2020 роки"


Скан додатку проекту рішення сесії Житомирської міськради "Про внесення змін та доповнень до Програми організації безпеки руху транспорту та пішоходів в м. Житомирі на 2018-2020 роки"

Відзначимо, що даною (діючою) програмою у 2018 році передбачалося встановлення 17 нових світлофорних об’єктів на загальну суму 8,1 млн грн. Проте минулого року з цієї суми було використано лише 230,47 тис. грн: на проектну документацію світлофорів на Параджанова, 72 та на перехресті Князів Острозьких і Шевченка, а також на часткове фінансування встановлення світлофору на Київському шосе, 126. Решта суми не була використана. У поточному році діючою програмою безпеки руху не передбачалося встановлення світлофорів, тож у запропонованих проектом змінах ці роботи перенесені на 2019 рік.

Відтак, проектом рішення сесії пропонується внести зміни до діючої програми з безпеки руху, зокрема, на 2019 рік заплановано побудувати у Житомирі 18 світлофорних об’єктів на загальну суму 12 млн 47,34 тис. грн.




У коментарі Житомир.info заступник міського голови Дмитро Ткачук додав, що в запропонованому проекті рішення сесії основні зміни до програми полягають у тому, що додалось будівництво одного світлофору та облаштування розмітки по вулиці Перемоги.

За словами члена виконкому Руслана Годованого, на останньому засіданні виконкому заступник міського голови Дмитро Ткачук пообіцяв, що на черговій сесії Житомирської міської ради розглядатимуть питання про виділення коштів на встановлення світлофорів, зокрема на аварійних ділянках.

Нагадаємо, у лютому 2019 року на засіданні виконкому піднімалося питання про те, чому не виконується програма з безпеки руху, зокрема, чому досі немає світлофорів на аварійному перехресті Шевченка-Князів Острозьких. Тоді з’ясувалося, що у 2018 році кошти були виділені лише на проектну документацію.

Як повідомляв Житомир.info, питання встановлення світлофору на перехресті вулиць Шевченка та Князів Острозьких обговорювали на засіданні виконкому у вересні 2018 року. Члени виконкому обурювались тому, що на перехресті, де ледь не щодня трапляються ДТП, досі немає світлофора. Тоді їм пояснили, що фінансування даного об’єкту поки затримується, проте для безпечності руху там нанесли нову розмітку та встановили додаткові дорожні знаки.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: безпека руху світлофор програма Ткачук сесія  
Матеріали по темі