Події

Суд через три роки виніс вирок старателям із Житомирської області: по 6800 грн штрафу за «щире каяття»

9 April 2019, 11:20

В Олевському районі Житомирської області суд виніс вирок трьом нелегальним старателям, які видобували бурштин у 2015 році.

Про це 9 квітня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Двом присудили по 6800 штрафу й одного від цього штрафу звільнили як неповнолітнього на момент скоєння злочину.

«Установлено, що у грудні 2015 року троє молодиків, маючи намір щодо здійснення незаконного видобутку бурштину, прибули на земельну ділянку місцевого лісогосподарства, що знаходиться між селами Андріївка та Сущани Олевського району, де заздалегідь придбаною мотопомпою розпочали вимивання породи. Однак протиправна діяльність нелегальних старателів була припинена працівниками територіального відділу поліції», - інформує прес-служба.

Вироком Олевського районного суду усіх трьох нелегальних старателів визнано винними у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 15 (закінчений замах на злочин), ч. 2 ст. 240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) КК України.

«Погодившись з доводами прокурора та беручи до уваги щире каяття підсудних у вчиненому, суд присудив кожному штраф у розмірі 6 800 грн. Одного з них, враховуючи вчинення ним злочину у неповнолітньому віці, звільнено від покарання на підставі Закону України «Про амністію у 2016 році», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні проводило УСБУ в області, процесуальне керівництво здійснювала прокуратура області.

Нагадаємо, у 2015 році правоохоронці доповідали владі, що зупиинили видобуток бурштину напівпромисловим способом, однак випадки незаконного видобування реєструють і досі. Так, у березні 2019 під час рейду неподалік села Шебедиха Олевського району викрили старателів, які займались незаконним видобутком.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 житомирські СБУшники викрили на Одещині промисловий комплекс з обробки сонячного каміння: виходець зі Східної Азії облаштував цех із спецобладнанням для огранки бурштину та побудував міні-гуртожиток для працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд бурштин прокуратура  
Матеріали по темі