Здоров'я

За квартал у Житомирській області на кір захворіли вдвічі більше людей, аніж за весь минулий рік

9 April 2019, 11:58

За інформацією Міністерства охорони здоров’я від 8 квітня 2019 року, після кількох тижнів падіння рівень захворюваності на кір в Україні знову зростає.

Невтішною ситуація з кором є і у Житомирі та області. Про це у коментарі Житомир.info 9 квітня зазначила заввідділом епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«За даними станом на 4 квітня, з початку року в нас зареєстровано 1180 випадків, в тому числі серед дітей – 604 (51% від загальної кількості), серед дорослих – 576 (49%). Як бачимо, рівень захворюваності між дорослими та дітьми майже однаковий. За перший квартал зафіксовано 10 спалахів кору (здебільшого в організованих колективах), а за увесь минулий рік було 11 спалахів. Якщо говорити про кількість недужих, то у минулому році захворіли 648 осіб. За перший квартал зареєстрували майже вдвічі більше хворих, аніж за увесь минулий рік», – розповіла Тетяна Лутай.

Зокрема, у Житомирі за три місяці 2019-го кір уклав у ліжка 228 людей, у Новограді-Волинському – 196, у Коростенському районі – 115, у Бердичівському – 131, Хорошівському – 62, Ружинському – 56, Андрушівському – 31, Олевському – 42, Малинському – 29.

Лише за тиждень, що минув, в області на кір захворіли 82 людини: 40 дітей та 42 дорослих. Тетяна Лутай зауважує, що в регіоні, як і по всій Україні, упродовж останніх тижнів рівень захворюваності на кір дещо зріс.

«Незначне зниження було після січня-лютого, коли реєстрували щотижня по 130 випадків. Тижнів три тому було близько 60-66 випадків. А ось останні три тижні у нас спостерігається поступове зростання: фіксуємо 77-82 випадки щотижня», – каже заввідділом епіднагляду лабораторного центру.

Тетяна Лутай наголошує: уберегтися від хвороби можна лише шляхом вакцинації.

«Серед 1180 хворих 868 (73%) або взагалі не мали щеплення, або ж у них відсутні дані про щеплення. Кір залишається актуальним, спалахи не припиняються. А головним заходом профілактики є вчасно проведені щеплення», – наголосила фахівець.

Як повідомляв Житомир.info, 5 квітня 2019 року прес-служба Житомирської облдержадміністрації інформувала, у Житомирській області удвічі поменшало дітей, які з різних причин не були вчасно вакциновані або ревакциновані проти кору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір лабораторний центр Лутай  
Матеріали по темі