Місто

У Житомирі до переліку аварійних будинків внесли п’ятиповерхівку по вул.Чорновола, в якій «сиплються вітражі»

9 April 2019, 15:58

На засіданні 3 квітня цього року міськвиконком затвердив перелік об’єктів капітального ремонту житлового фонду на 2019 рік, де в розділі «Капітальний ремонт житлових будинків, в тому числі ветхих і аварійних, та окремих конструктивних елементів» з’явився будинок №6 по вулиці Чорновола.

У проекті відповідного рішення виконкому, який оприлюднили на сайті міської ради 26 лютого, цієї адреси не було.

21 березня депутатська комісія з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста заслухала інформацію заступника мера Сергія Кондратюка і рекомендувала включити будинок за адресою вул.Чорновола, 6 до переліку об’єктів, які будуть капітально ремонтувати в 2019 році за бюджетні кошти.

«Заслухавши інформацію щодо аварійного будинку за адресою вул. Чорновола,6 постійна комісія з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста рекомендує включити житловий будинок за адресою вул. Чорновола,6 до Переліку об’єктів капітального ремонту житлового фонду на 2019 рік», - йдеться у рекомендації комісії.

Після цього до проекту рішення міськвиконкому внесли відповідні зміни.

Скріншот з додатка до рішення виконкому від 03.04.2019

У коментарі Житомир.info заступник мера Сергій Кондратюк пояснив причину аварійності будинку.

«Там весь вітраж скла висипається на вулицю. Замість звичайних вікон у під’їзді там вітраж зі склоблоків, і вони всі сиплються, вилітають», - сказав Кондратюк.

Він також зауважив, що суму коштів, які потрібні на капітальний ремонт, визначать після розроблення проекту.

Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 7 лютого 2019 року на капітальний ремонт трьох житлових будинків депутати виділили 1 млн 867,1 тис. грн: 785,7 тис. грн – вул. Перемоги, 21; 603,424 тис. грн – вул. Михайлівська, 17; 477,961 тис. грн – вул. Мала Бердичівська, 1. Як виглядають ці будинки – дивіться у фоторепортажі.

Як повідомляв Житомир.info, 7 травня 2011 року на на будинку №6 по вул. Чорновола встановили меморіальну дошку Василю Кавуну, колишньому першому секретарю Житомирского обкому КПУ. 7 листопада 2011 року на цьому ж будинку урочисто відкрили меморіальну дошку колишньому голові виконкому Житомирської обласної ради Василю Ямчинському. В липні 2016 року був оприлюднений проект рішення виконкому, яким пропонувалося демонтувати меморіальні дошки, присвячені Кавуну В.М. та Ямчинському В.М., що розміщені на фасаді житлового будинку по вулиці Чорновола, 6 в місті Житомирі, але рішення міськвиконкому по цьому питанню так і не було.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будинок ремонт Кондратюк вул.Чорновола  
Матеріали по темі