Влада

​У Житомирській області за 10 млн бюджетних гривень дітей оздоровлюватимуть у шести таборах. Перелік

10 April 2019, 09:36

За кошти обласного бюджету цьогоріч оздоровлять майже 1,6 тисячі дітей в 6 закладах оздоровлення Житомирської області.

Про це 10 квітня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«На ці цілі з обласного бюджету виділили 10,5 млн грн. Для того, аби оздоровити максимальну кількість дітлахів, райони, міста та ОТГ мають виділити ще й власні кошти. Чим більше на місцях профінансують відпочинок для дітей, тим більшу підтримку для більшої кількості дітей отримають з обласного бюджету», - інформує прес-служба.

Зараз департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА приймає інформацію від ОТГ, районів та міст про те, скільки дітей вони готові оздоровити власним коштом. Після цього відбудеться розподіл коштів з обласного бюджету, який затвердять на сесії обласної ради.

«10,5 млн грн, які передбачено на оздоровлення дітей за рахунок обласного бюджету, ми передаємо на районні бюджети пропорційно до кількості пільгової категорії дітей. Ці кошти будуть використовуватися виключно на заклади, які працюють на Житомирщині», – зазначає директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець.

За його словами, розподіл коштів між районами та середню вартість путівок визначать під час засідання сесії обласної ради. За пропозицією департаменту 8 млн 400 тис. грн спрямують на санаторне оздоровлення, а інші кошти – на оздоровлення та відпочинок.

Варто відмітити, що у 2019 році за кошти обласного бюджету будуть оздоровлювати дітей пільгових категорій лише в місцевих таборах. За рахунок місцевих бюджетів можуть купувати путівки у будь-яких оздоровчих закладах за бажанням.

Тож цього року за фінансування обласного бюджету дітлахи зможуть оздоровитися та відпочити у таких закладах Житомирщини:

– Чуднівський спортивно-оздоровчий табір «Корчагінець»;
– Дитячий оздоровчий заклад «Лісова казка» при обласному санаторії радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення;
– Дитячий оздоровчий заклад «Дзвіночок» при Житомирському обласному лікувально-санаторному центрі радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення «Дениші»;
– Дитячий оздоровчий заклад «Чайка»;
– Дитячий заклад оздоровлення і відпочинку «Орлятко»;
– Позашкільний навчально-оздоровчий заклад «Дитячо-юнацький табір «Березовий гай».

«Кожен із закладів для оздоровлення та відпочинку має належні умови для занять спортом дітей, для проведення змагань та ігор. Деякі вирізняють санаторною направленістю, там проводять медичні процедури для дітей. Більшість таборів планують розпочати роботу у травні. Таким чином в середньому буде по 4-6 змін від 14 до 21 дня кожна», - інформує ОДА.

Нагадаємо, у 2019 році на оздоровлення та відпочинок дітей-пільговиків категорій з обласного бюджету спрямують 10,5 млн грн. Зміни у програму оздоровлення депутати області підтримали 4 лютого 2019 на комісії з питань бюджету і комунальної власності. Якщо раніше проводилися тендери на придбання путівок, то з 2019 року це субвенція районам та містам з обласного бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в Житомирській області працювало 11 оздоровчих таборів – на 3 менше, ніж рік тому. Фахівці вирахували, що за 1 зміну в дитячих закладах оздоровлення Житомирської області середній показник оздоровлення склав 78%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оздоровлення путівка табір ОДА  
Матеріали по темі