Економіка

​У відділі освіти одного з районів Житомирської області провели ревізію та виявили втрат майже на півмільйона гривень

10 April 2019, 10:16

За результатами проведеної фахівцями управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Коростишівської районної державної адміністрації виявлено порушень, що призвели до втрат, на суму понад 425 тис. грн.

Про це 10 квітня повідомила прес-служба Державної аудиторської служби України.

«Через неперерахування до доходу бюджету коштів від перерахунків заробітної плати та за комунальні послуги сплачені орендарями за минулі бюджетні періоди, місцевий бюджет недоотримав майже 97 тис. грн. Також ревізією встановлено факт зайво витрачених коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення додаткової оплати праці, не пов’язаної з педагогічною роботою, на суму 69 тис. грн. Крім того, аудитори з’ясували, що за рахунок коштів загального фонду було покрито видатки на суму майже 39 тис. грн на оплату праці працівників котелень, які мали проводитися за рахунок коштів спеціального фонду», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, аудитори виявили зайві витрати на виплату заробітної плати, оплату завищеної вартості комунальних послуг, списання продуктів харчування у завищених обсягах, через що було втрачено майже 140 тис. грн.

Ревізія виявила ще й нестачу матеріальних активів та грошових коштів на суму майже 80 тис. грн.

У прес-службі Держаудитслужби додають, що завдяки вжитим аудиторами заходам вдалося забезпечити усунення порушень на суму майже 117 тис. грн.

«За допущення вказаних порушень до відділу освіти застосовано фінансові санкції, три посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності. Також про виявлені факти поінформовано правоохоронні органи», - повідомили аудитори.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2019 року аудитори повідомили, що в Житомирському медичному інституті виявили порушень більш як на 680 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 14 лютого 2019 року прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області повідомляла, що упродовж січня аудитори покарали дев’ять посадовців та відшкодували втрат на суму понад 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудит ревізія відділ освіти втрати  
Матеріали по темі