Суспільство

​У Житомирській області двох матерів притягнуть до відповідальності за недогляд вісьмох дітей

11 April 2019, 15:53

Служба у справах дітей Романівської райдержадміністрації Житомирської області ініціювала притягнення до адмінвідповідальності за невиконання батьківських обов’язків двох матерів, які виховують вісьмох дітей.

Про це 11 квітня у фейсбук повідомила ювенальна превенція Житомирської області.

«10 квітня 2019 року служба у справах дітей Романівської РДА, дільничний, інспектор з ювенальної превенції Романівського відділу поліції та фахівець Миропільського територіального центру соціального обслуговування відвідали селище Миропіль, села Дертка і Паволочка, де завітали в сім’ї, стосовно яких надійшли повідомлення про неналежне утримання та виховання дітей. Службою у справах дітей райдержадміністрації ініційовано притягнення двох матерів до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей, ред.). Службою підніматиметься питання про постановку 8 дітей з 2 родин на облік як таких, що проживають в сім’ях, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків з виховання та утримання дітей», - повідомила ювенальна превенція.

З батьками провели профілактичну роботу щодо ведення здорового способу життя, наведення ладу у будинках, належного виконання батьківських обов’язків та інших питань.

Відсутність тепла і затишку, лахміття на ліжках та підлозі, об’їдки на кухні, під ногами домашні тварини – в таких умовах незважаючи на штрафи та ймовірність вилучення дітей, продовжують ростити дітей деякі жителі Житомирської області.

Нагадаємо, у 1 кварталі 2019 року в Житомирській області склали 603 адмінматеріали на батьків, які не забезпечують умови для повноцінного розвитку та навчання своїх дітей.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році матері-одиначці з Житомира припинили виплату коштів на дитину через їх нецільове використання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина ювенальна превенція недогляд  
Матеріали по темі