Фоторепортаж

Як тренується житомирська дівчача футбольна команда. Фоторепортаж

11 April 2019, 16:33

З березня 2019 року в Житомирі працює дитяча футбольна команда для дівчат. Тренер команди Віктор Твардовський розповідає про те, що тренування включають у себе не лише футбольні елементи, а й загальний фізичний розвиток та теоретичну частину.

«Ми працюємо з фітнес-м’ячами, зараз домовляємося про зал акробатики, тому що вони й на батуті будуть стрибати, у них буде фітнес, й дзюдо, елементи дзюдо, де є боротьба. Тобто, це зовсім інший футбол, де дівчинка зможе отримати повноцінний розвиток. Єдина психологічна різниця між тренуваннями дівчат та хлопців це те, що дівчатам приділяли менше уваги», - розповідає Віктор Твардовський.

«Дівчата можуть програти фізично хлопцям. Проте вони виграють технічно. Компенсувати все технічною частиною. Тому ми будемо приділяти велику увагу технічній частині. Дівчинка нічим не відрізняється від хлопчика. У неї є можливість прогресувати набагато швидше, ніж хлопчики, бо дівчата фізіологічно швидше дорослішають», - говорить тренер.

«Футбол об’єднує. Це не просто технічні задачі - виконання ведення, ударів… це десята частина. Дитина повинна мати повноцінний класний розвиток і футбол, як елемент, дасть можливість зробити величезний крок вперед. Ми всю роботу будуємо так, щоб об’єднати дітей і через кілька років зробити класну команду. У нас є така можливість і головне, що є діти, які мають величезне бажання. І ми її (команду) зробимо!», - наголошує Віктор Твардовський.

«Мер поставив завдання, що у нас повинна бути професійна дитяча жіноча команда, щоб вона з часом виросла у класну команду. Я сподівався, що прийде більше дітей. Проте зараз у нас не така велика кількість дітей, як би ми хотіли. Ми б хотіли, щоб було 20, 30 або й більше дівчат», - зазначає тренер футбольної команди.

Займаються дівчата на майданчику у дворах біля спортивної школи за адресою вул. Князів Острозьких 79а. До своєї команди Віктор Твардовський набирає дівчат 2008 року народження, проте не відмовляє бажаючим +/- рік.

«Поки працюємо три рази на тиждень: понеділок, середа, п’ятниця з 17:00 до 18:30. Проте сподіваємося, що у нас з’явиться поле, й ми зможемо повноцінно займатися на полі», - розповів тренер.

«Мені давно подобався футбол і я хотіла займатися, проте не було секцій для дівчат, а коли з’явилась - вирішила піти. Хочу далі займатися спортом, хочу їздити на змагання та мрію стати відомою футболісткою», - розповідає юна футболістка Софія Вольницька.

Контакти тренера: Віктор Твардовський 0678496090 вул. Князів Острозьких 79а.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Твардовський футбол дівчата команда  
Матеріали по темі