Політика

Житомирські депутати з розпущеної фракції ВО «Батьківщина» зробили офіційну заяву, яку один не підписав

12 April 2019, 09:59

Сім депутатів Житомирської міської ради підписали офіційну заяву у відповідь на рішення політбюро місцевої ВО «Батьківщина» щодо розпуску фракції в міськраді.

Заяву ввечері 11 квітня оприлюднила голова розпущеної фракції Любов Цимбалюк.

«Хочемо вас запевнити, що, незважаючи на рішення обласного бюро, яке було прийняте за особистою ініціативою Анжеліки Лабунської без жодних аргументів та підстав, без звітів та аналітичного вивчення роботи фракції ВО «Батьківщина» в Житомирській міській раді, ми залишаємося депутатами Житомирської міської ради (відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування»), якій й надалі будуть представляти і відстоювати інтереси мешканців нашого рідного міста», - йдеться у заяві.

Заяву підписали сім депутатів, які входили до фракції: Любов Цимбалюк, Іван Мартинчук, Людмила Кропивницька, Тетяна Онопрієнко, Валерій Горб, Ігор Скоропар, Сергій Пидюра. Відсутній лише підпис Геннадія Забродського, який був заступником голови фракції.


Нагадаємо, крім розпуску фракції в міській раді, політбюро 10 квітня також ухвалило рішення про виключення з партії сімох членів, четверо з яких є депутатами міської ради: Цимбалюк, Кропивницька, Онопрієнко і Горб.

На Facebook-сторінці Анжеліки Лабунської активно коментували заяву про розпуск фракції та виключення депутатів, на це вона відповіла вранці 11 квітня, заявивши, що «кончила» зрадників і буде про це доповідати лідеру партії Юлії Тимошенко. На цей допис публічно відповів голова фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Володимир Кропивницький, який заявив, що разом з Анжелікою Лабунською, яка є депутатом облради, не хочу бути «в одній команді та в одній фракції».


В час публікації відповіді Кропивницького, дружину якого Людмилу Кропивницьку виключили з партії, Лабунська виклала фото з Юлією Тимошенко.

«У тиші й на природі продовжуємо працювати над Новим курсом і обговорювати стратегію виборчої компанії! У ЮВТ вдома», - підписала фото Анжеліка Лабунська.


Як повідомляв Житомир.info, у фракції ВО «Батьківщина» в Житомирській міській раді, яку очолювала Любов Цимбалюк, після серпня 2018 року залишилося 8 депутатів – Олександр Величко та Василь Шевченко вийшли з фракції ВО «Батьківщина» і на даний час є позафракційними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Батьківщина" фракція Лабунська  
Матеріали по темі