Суспільство

Житомирські митники розповіли, де прилаштували 100 папуг, яких чоловік ніс до Білорусі

12 April 2019, 12:17

Папуги, яких житомирські прикордонники та митники нещодавно вилучили у чоловіка на українсько-білоруському кордоні, нині перебувають в умовах, що відповідають усім їхнім потребам.

Про це 11 квітня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської митниці ДФС, зазначаючи, що про умови утримання птахів поінформували і волонтера зоозахисної організації «Animal SOS Odessa» у відповідь на її запит.

«З метою забезпечення належного утримання папуг, між Житомирською митницею ДФС та фізичною особою-підприємцем підписано договір про відповідальне зберігання та утримання птахів до розгляду справи у суді. Працівники Житомирської митниці ДФС беруть участь у забезпеченні захисту птахів від жорстокого поводження та гуманного ставлення до них. Зокрема, здійснюється взаємодія з підприємцем щодо дотримання ним порядку утримання птахів відповідно до вимог чинного законодавства України», – повідомляють митники.

Вони також зазначають, що підприємець створив умови, які відповідають біологічним, видовим та індивідуальним особливостям птахів. Папуги утримуються у клітках, котрі за розмірами забезпечують достатній простір для їх розміщення, обладнані необхідними пристосуваннями, що забезпечують їх життєдіяльність, а також не травмують їх.

«Фотофіксація з місця утримання тварин свідчить про те, що годівля здійснюється за кормовим, раціоном враховуючи потреби папуг, наявна в достатній кількості свіжа питна вода, до якої кожна пташка цілодобово має вільний доступ. Отже, можемо стверджувати, що папуги утримуються із забезпеченням умов природних (фізіологічних) потреб відповідно до їх біологічних особливостей та дотриманням санітарно-гігієнічних норм і правил, не створюючи загрозу небезпеки або незручності для птахів», – звітують у Житомирській митниці ДФС.

У прес-службі митниці в коментарі Житомир.info 11 квітня уточнили, що папуги утримуються в олевського ветеринара, який має власний зоомагазин.

«Папуги утримуються у м. Олеськ у ФОП Існюк Р.І. Громадянин Існюк Р.І. – власник зоомагазину та ветеринар. Він за власний кошт забезпечує птахів харчуванням», – зазначили у прес-службі. Мова йде про 100 птахів – саме про таку кількість пернатих, вилучених на кордоні, повідомляють у митниці.

Зазначимо, 5 квітня 2019 року прикордонники Житомирського загону інформували, що напередодні затримали українця, який намагався перенести через кордон до Білорусі понад 150 папуг.

У прес-службі митниці 12 квітня Житомир.info наголосили, що було обліковано саме 100 папуг, і такі дані внесені до протоколу, саме цю кількість пернатих було передано підприємцю.

Інформацію стосовно кількості птахів, вилученої на українсько-білоруському кордоні, Житомир.info 12 квітня уточнив і в прес-службі Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

«За першочерговою інформацією, яку ми отримали зі слів затриманого, птахів було 150. За уточненими підрахунками папуг виявилося менше – 100», – повідомив керівник прес-служби Житомирського загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби Юрій Шахрайчук.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2018 білоруса притягнули до відповідальності за спробу провезти через кордон Біблію і Псалом, а в грудні того ж року на пункті пропуску «Майдан Копищанський» в Олевському районі виявили автомобіль Toyota Land-Сruiser, який перебував у міжнародному розшуку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: папуги митниця прикордонники митники  
Матеріали по темі