Місто

Житомирянин через суд не зміг повернути гроші, які заплатив ФОП за «працевлаштування» в Польщі

12 April 2019, 14:03

Житомирянин Олександр Павлюк, який намагався довести, що його ошукали, обіцяючи працевлаштування в Польщі, програв суди – першої інстанції та апеляційний.

Нагадаємо, 14 березня 2018 року Олександр Павлюк підписав договір з ФОП Пасечнік Тетяна Станіславівна про надання послуг з працевлаштування. Предметом договору було зобов’язання виконавця щодо «забезпечення інфомаційного-консультативного-довідкового обслуговування замовника з метою отримання останнім польської національної візи», хоча в рекламі мова йшла не лише про візу, але й про вакансії та повне працевлаштування.

Оформивши документи та сплативши по договору повну вартість послуг – 5 тисяч 500 грн, – чоловік 19 квітня виїхав до Польщі, але у місті Гданськ, де начебто була відкрита вакансія, його ніхто не чекав. 21 квітня Олександр Павлюк повернувся у Житомир та через кілька днів звернувся до поліції.

На початку жовтня 2018 року Богунський районний суд м. Житомира відкрив провадження у цивільній справі за позовною заявою Павлюка до ФОП Пасічник про повернення коштів за договором надання послуг. 31 жовтня суд ухвалив залишити позов без задоволення.




На погоджуючись з таким рішенням суду житомирянин подав апеляційну скаргу.

Скріншот з постанови апеляційного суду

21 січня 2019 року Житомирський апеляційний суд постановив: апеляційну скаргу залишити без задоволення, а рішення Богунського районного суду м. Житомира від 31 жовтня 2018 року – без змін.

Як повідомляв Житомир.info, практично кожна українська компанія зараз потерпає від кадрового дефіциту, який виник внаслідок виїзду працівників за кордон, і Житомирська область – не виняток.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робота Польща працевлаштування суд  
Матеріали по темі