Економіка

Статистики повідомляють про зниження цін на молоко та м'ясо у Житомирській області

14 April 2019, 14:14

На споживчому ринку в Житомирській області у березні 2019 року, якщо порівнювати з лютим, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,5%.

Про це 12 квітня повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Найбільше, на 3,6% загалом, підвищилися ціни на овочі внаслідок подорожчання капусти на 32,3%. Водночас, коренеплоди, цибуля та гриби, овочі, вирощені з насіння, картопля здешевшали на 3,5–2,2%. Також на 2,5–1,1% піднялись ціни на маргарин та інші рослинні жири, борошно і крупи, кисломолочну продукцію, макаронні вироби, цукор, чай, фруктові соки, сири, рибу та продукти з неї, морозиво, оливкову олію, на 1,0–0,7% – рис, хліб, соуси, приправи, масло, соняшникову олію, сіль, прянощі та кулінарні трави, кондитерські вироби з борошна», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, фрукти подорожчали в цілому на 2,3%, у т.ч. банани – на 5,9%, натомість, яблука здешевшали на 0,8%. Разом з цим, ціни на яйця знизились на 9,3%, молоко – на 2,8%, безалкогольні напої, шоколад, свинину, м'ясо курей, сало, яловичину – на 1,9–0,7%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби стали дорожчими загалом на 0,8%.

Як повідомляв Житомир.info, місяць тому, 13 березня 2019 року, головне управління статистики у Житомирській області інформувало, що у лютому на споживчому ринку ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,7%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціни продукти статистика молоко яйця м'ясо  
Матеріали по темі