Місто

​Проект реконструкції житомирського драмтеатру: глядацький зал із зоряним небом, кафе та панорамний ліфт

15 April 2019, 13:03

Реконструкція житомирського драмтеатру передбачатиме створення музейно-виставкової зони, розташування кафе та кав’ярні, будівництво панорамного ліфту. Сам глядацький зал планують оформити в сірих та блакитних тонах зі стелею з ефектом зоряного неба. Проект реконструкції драмтеатру також включає і зміну зовнішнього середовища, яка стосується паркової зони поряд з будівлею театру.

Про це 15 квітня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Головна сцена Житомирщини не знала змін та реконструкції з моменту відкриття. Проте вже у 2019 році розпочнеться модернізація Житомирського академічного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги. Саме тут створять модерністський культурний та відкритий простір.

«Наразі проект реконструкції драмтеатру проходить експертизу. Після цього будемо оголошувати тендер на виконання робіт, і після його результатів – розпочнеться втілення змін», – розказав директор департаменту регіонального розвитку ОДА Євген Кульчицький.

З часу відкриття музично-драматичного театру ім. І. Кочерги у Житомирі в культурний об’єкт не було жодних капіталовкладень, тим паче не було жодної реконструкції. Проект реконструкції театру вже розроблений, а самі роботи планують розпочати у 2019 році. Оновлений драмтеатр має стати світлим та модерністським відкритим простором.

Проектом передбачена зміна навколишнього середовища театру – паркова зона, яка б приваблювала нового глядача.

Згідно з проектом, у холі на першому поверсі планується встановити рецепцію, де одразу можна буде придбати квитки. Також планується розмістити невеличку кав’ярню, додати більше освітлення. На другому ж поверсі – організувати музейно-виставкову зону, у холі на третьому поверсі – кафе. Відповідно до концепт-дизайну, стеля матиме ефект зіркового неба. Глядацький зал буде витриманий у темних сірих та блакитних тонах. Крім того, планується будівництво панорамного ліфту для забезпечення доступності театру для осіб із інвалідністю.

У ОДА зазначають, що орієнтовна вартість будівельних робіт складе 35 млн грн. Для реалізації проекту планується залучити кошти обласного та міського бюджетів, а також Державного фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, наприкінці березня 2019 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич анонсував реконструкцію житомирського драмтеатру за 35 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 11 грудня 2018 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА уклав договірз ТОВ «Група «Гарант» на розробку проектної документації на будівництво об’єкту «Ремонтно-реставраційні роботи по будівлі Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Кочерги» за 1 млн 398 тис. 379,66 грн, без ПДВ.

У жовтні 2018 року директор Житомирського драмтеатру Наталія Ростова розповідала про проект реконструкції будівлі, за яким планують капітально відремонтувати комунікації: водопостачання, теплопостачання, електрику, механіку сцени, звуку, світла, а також зробити експертний висновок по техстану будівлі. Сам дизайн залу та фойє, за словами керівника драмтеатру, не зміниться.

Інтерв’ю з Наталією Ростовою читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: драмтеатр реконструкція ОДА  
Матеріали по темі