Місто

​Як відбувається реконструкція набережної Тетерева в житомирському парку

16 April 2019, 18:20

Із настанням весни підрядники приступили до реконструкції набережної в міському парку культури та відпочинку. Наразі будівельники виконали частину підготовчих робіт. Загальна вартість ремонту поблизу підвісного пішохідного мосту обійдеться у більш ніж 20 мільйонів гривень. Щоправда, за словами радника міського голови Олександра Черняховича, з міського бюджету на реконструкцію витратять лише частину коштів.

«Ті роботи, які вони зараз виконують - це роботи під мостом, це Шодуарівські сходи - це перша черга проекту. Друга черга, робочий проект якої вже майже виконано - це наша човнова станція. Поки ми говоримо тільки про ці проекти. Перша частина проекту в нас по кошторису десь 21,5 млн грн: 12 мільйонів з державного бюджету, із місцевого поки ми заклали тільки 5 мільйонів, і подали заявку ще на Мінрегіон на отримання фінансування. Поки в нас такі процеси, що стосується коштів», - розповідає радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.


За задумом чиновників муніципалітету, реконструкція повинна повернути життя набережній і зацікавити містян у активному відпочинку на березі Тетерева.

«Ідея була саме така - дати нове життя цій набережній. У цьому проекті вже є очищення схилів, очистка річки, поблизу берега, де бетонне покриття, вже розчистили очерет. Місце для рибалок, які займаються риболовлею теж повинне бути. Це те, до чого ми звикли і плюс ще кілька елементів, щоб там можна було із дітьми погуляти, там так само передбачена дитяча зона. Я б сказав, що це більше косметичний ремонт того, що в нас є, з додаванням нових елементів. У нас не було мети зробити новий парк, наша мета була зберегти те, що в нас вже є. Якщо ми говоримо про сходи, то це не будуть нові сходи. Вони вирівняються, будуть виставлені рівно і це буде більш така косметична робота. Ми точно поміняємо накривки, які вже точно не придатні до використання. На сходах все залишиться так, як і було. Що стосується нижче, то там передбачено дитячий майданчик, велосипедні і бігові доріжки, будуть тренажери. Усе це у нас в проекті теж є», - каже радник мера.

Усі роботи будівельники повинні виконати впродовж року. У випадку порушень термінів - на підрядну компанію можуть накласти штрафні санкції.

«Договір у нас підписаний до кінця цього року. Якщо роботи не будуть виконані вчасно, то на це мають бути якісь причини. Поважні, або не поважні. Якщо ці причини поважні, то ми на них звертаємо увагу і можемо продовжувати цей договір. Якщо є вина підрядника, то за це передбачені штрафні санкції, вони прописані в умовах договору, є стандартними і відповідають чинному законодавству - це два відсотки від суми і інші деталі, в які я не буду вдаватись. Але вони є і, якщо виникне необхідність, ми будемо використовувати ці норми закону», - розповідає Олександр Черняхович.

Нагадаємо, восени 2018 року у Житомирі провели тендер на І чергу реконструкції набережної річки Тетерів з облаштуванням об’єктів фізичної культури і спорту. Очікувана вартість закупівлі спершу становила 33,7 млн грн. Згодом в тендерну документацію вносились зміни та коригувалася ціна. Наприкінці грудня 2018 року управління капітального будівництва Житомирської міськради уклало договір з переможцем торгів ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», яке зобов’язалось здійснити реконструкцію набережної за 16,4 млн. грн. Задля благоустрою набережної у житомирському парку мають зрізати близько 200 дерев, 120 з яких – здорові, відповідне рішення міськвиконкому ухвалили 5 грудня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2019 року в інтерв’ю мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що заплановані роботи на набережній у Житомирі переможець тендеру «Фаворит ОПТ» має завершити до 1 вересня поточного року.

Фоторепортаж з житомирського парку, де в березні 2019 року почали роботи з реконструкції набережної річки Тетерів, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна реконструкція парк Черняхович  
Матеріали по темі