Місто

Насосні станції, на яких провели реконструкцію, стали економити 92-95% електроенергії, - директор КП «Житомирводоканал»

17 April 2019, 15:27

По двом насосним станціям, у яких була проведена реконструкція, економія електроенергії склала 92% та 95%.

Такі дані 17 квітня озвучив директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін під час доповіді по звіту щодо виконання показників фінплану на черговому засіданні міськвиконкому.

«Є доволі позитивна динаміка – на 10% зменшились втрати води. Крім того, у нас є суттєва економія по електричній енергії. Тільки за три місяці цього року, якщо порівняти з минулим роком, ми отримали економії майже 3 млн грн, або 1 млн 400 кіловат електроенергії. Якщо взяти один березень місяць, то економія становить 17% - це для підприємства шалена цифра. В середньому ми маємо 12-15% зменшення, в порівнянні з минулим роком», - розповів Андрій Нікітін.

Суттєва економія електроенергії, за словами директора комунального підприємства, відбулась, в першу чергу, за рахунок проведеної модернізації станцій підйому води.

«У нас дійсно є приємно шокуючі цифри по економії електроенергії. На сьогоднішній день дві насосні станції після реконструкції споживають на 92% і 95% менше електричної енергії», - повідомив Андрій Нікітін.

Матеріали надані Житомир.info інформаційним центром

Також на засіданні міськвиконкому Андрій Нікітін розповів про ще один позитивний момент – зменшення використання хлору житомирським водоканалом.

«На сьогоднішній день ми втричі менше використовуємо хлору. Ми виробляємо з солі гіпохлорид натрію, який є альтернативою хлору. Тому, якщо в країні будуть якісь проблеми з виробництвом та постачанням хлору, а ризик цього дуже високий, ми доволі легко зможемо його замінити іншим реагентом, який є в наявності на водоканалі. І тому почуваємося безпечно в цьому питанні», - зазначив керівник водоканалу.

Наостанок він розповів присутнім, на якій стадії нині перебуває реалізація проектів Світового банку.

«На цьому тижні вже розпочнуться роботи по заміні мереж. Це інвестиція в заміну мереж великого діаметру за рахунок кредиту Світового банку. Початок робіт запланований на цей тиждень: мають розпочатись роботи по бурінню і прокладці нових магістралей. За три тижні розпочнуться підготовчі роботи по будівельним майданчикам нових очисних споруд води, разом з цим і нових очисних споруд каналізації. Тобто вже ми максимально наблизились до реалізації цих проектів», - поділився останніми новинами Андрій Нікітін.

Нагадаємо, у серпні 2018 року на житомирському водоканалі показали реконструйовану насосну станцію, яка побудована за європейським зразком.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці лютого 2019 року водоканал попередив житомирян про вплив на довкілля під час запланованої реконструкції очисних споруд та насосної станції, яку підрядник – словенська компанія Esotech збирається розпочати вже наприкінці весни цього року.

У березні 2019 року директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін пояснив, як цьогоріч збираються замінити 9,5 км трубопроводу без розкопування вулиць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Нікітін насосна станція економія електроенергія  
Матеріали по темі