Здоров'я

У Житомирській райлікарні з’явився комп’ютерний томограф вартістю 12 млн грн

18 April 2019, 11:59

Вже третій в області томограф придбали для Житомирської районної лікарні. Це найсучасніше обладнання, що дозволить якісно і точно проводити діагностику та попереджати захворювання.

Про це 18 квітня інформує прес-служба Житомирської ОДА.

Придбання томографа та відкриття відділення комп‘ютерної томографії – це приклад роботи команди. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Ігор Гундич під час відкриття відділення.

«Придбання вже третього в області томографа – це приклад роботи команди, коли для досягнення цілі долучилися всі: обласний і районний бюджети, бюджет ОТГ, благодійники, бізнес і громада», – сказав голова ОДА Ігор Гундич.

«Завдяки децентралізації нам вдається залучати кошти на такі важливі проекти. Ми прагнемо того, щоб медицина була доступною для кожного жителя і мала високу якість. На томографі ми не будемо зупинятися, маємо ще проекти, які реалізовуватимемо так само спільно з обласною та місцевою владою», – сказав головний лікар Житомирської ЦРЛ Тарас Собко.

За його словами, пільгові категорії населення, жителі району будуть проходити обстеження безкоштовно, для інших – діятиме платна послуга, проте набагато нижча вартість, ніж аналогічне обстеження в приватному закладі.

Такий апарат – це стандарт сучасної діагностики. Він має надзвичайно високу швидкість роботи з максимально високою точністю результатів діагностування онкологічних захворювань, захворювань опорно-рухової, нервової та серцево-судинної системи тощо. Ще один комп’ютерний томограф знаходиться у обласній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, а другий у обласному медичному консультативно-діагностичному центрі.

З обласного бюджету на обладнання було виділено 1 млн грн, решту 10, 5 млн грн зібрали разом район, громади, депутати, лікарня та благодійники, – зазначив голова обласної ради Володимир Ширма.

«Обласний бюджет – 1 млн грн; районний бюджет – 3, 9 млн грн; депутати Житомирської районної ради – 310 тис. грн; депутат Верховної Ради України – 300 тис. грн; ОТГ району: Оліївська громада – 1,5 млн, Станишівська – 1,5 млн грн, Глибочицька - 500 тис. грн; сільські ради: Левківська – 400 тис. грн, Іванівська – 310 тис. грн, Троянівська – 15 тис. грн, Головенківська, Березівська, Василівська, Коднянська, Вертокиївська та Руднегородищенська - по 10 тис. грн кожна; Новогуйвинська селищна рада – 10 тис. грн; колективи бюджетних установ, підприємства, організації, підприємці, благодійні фонди та благодійники – 1, 4 млн грн; власні надходження лікарні – 347 тис. грн», - йдеться на сайті облради.

Довідково. Житомирська центральна районна лікарня обслуговує Житомирський район із населенням понад 70 тис. жителів. У лікарні працюють 57 лікарів та 153 молодших спеціалістів з медичною освітою. Ємність стаціонару – 205 ліжок. Стаціонар має відділення: терапевтичне №1 (з кардіологічними ліжками), терапевтичне №2, неврологічне, гінекологічне, дитяче, травматологічне, хірургічне з урологічними ліжками та відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня 2016 року в приміщенні Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського відбулося офіційне відкриття роботи магнітно-резонансного томографа. Комп’ютерний томограф вартістю майже 12 млн грн, який придбаний за кошти обласного бюджету, 11 січня 2017 року презентували минулого року керівництво обласної ради та облдержадміністрації. За рік у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського на комунальному комп’ютерному томографі пройшли обстеження більше 5,2 тис. пацієнтів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Собко лікарня томограф  
Матеріали по темі