Місто

​У житомирській стоматполіклініці на Крошні хочуть відкрити амбулаторію сімейного лікаря: реконструкція обійдеться в 4,7 млн грн

18 April 2019, 15:50

У Житомирі частину приміщень міської стоматологічної поліклініки №2, що по вул. Покровській, 159, перелаштують під амбулаторію сімейного лікаря.

Про це говорили 17 квітня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради.

«Вже оголосили тендер і будемо відкривати амбулаторію на Покровській. Там у нас до 20 тис. населення, яке буде обслуговуватися у цій амбулаторії. Приємно те, що, якщо минулі роки ми виділяли кошти з міського бюджету, щоб відкрити такі амбулаторії сімейного лікаря, то у цьому році ми вийшли на співфінансування: 1 млн – з бюджету, а майже 4 млн грн виділяє комунальне підприємство, тобто воно вже в змозі профінансувати такі витрати», - повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

Важливість даного проекту на засіданні виконкому підкреслила й начальник управління охорони здоров’я ЖМР Марія Місюрова.

«Ви всі знаєте, що на Лесі Українки у нас знаходиться три амбулаторії, і центр ПМСД, і поліклініка. Вона переповнена. Тому нам дуже важливий цей проект на Покровській. Ми планували переобладнати частину стоматполіклініки під амбулаторію ще на самому початку - в 2017 році. Сподіваємось, що в 2019 році цей проект завершимо і відкриємо амбулаторію для пацієнтів», - зазначила Марія Місюрова.

У коментарі Житомир.info вона додала, що під амбулаторію сімейного лікаря, у якій є потреба саме в мікрорайоні Крошня, буде відведено приміщення, площею близько 500 кв.м.

«Ще в 2017 році було прийнято рішення про створення амбулаторії сімейного лікаря на Покровській, 159, де розташована стоматполіклініка №2. Там загальна площа приміщення близько 1000 кв. м і це приміщення просто не доцільно використовувати для надання лише стоматпослуг. Тому було прийнято рішення частину приміщень, площею приблизно 500 кв. м, передати на баланс Центру первинної медико-санітарної допомоги для створення там амбулаторії сімейного лікаря для забезпечення мешканців міста, і не тільки, медичною допомогою. На Крошні у нас є лише дитяча амбулаторія, а для дорослого населення амбулаторії у нас немає, тому це буде дуже зручно. Цей проект ми реалізовуватимемо на умовах співфінансування з міського бюджету і основних засобів Центру ПМСД, так як Центр уже отримує кошти від Національної служби здоров’я України згідно договору. Розпорядником коштів буде управління капітального будівництва», - розповіла начальник управління охорони здоров’я ЖМР Марія Місюрова

12 квітня на ресурсі ProZorro було опубліковане оголошення про проведення тендера управління капітального будівництва ЖМР на реконструкцію частини приміщення стоматполіклініки на Крошні під амбулаторію сімейного лікаря. Орієнтовна вартість закупівлі становить 4 млн 689,2 тис. грн.

У техзавданні, що додається до тендерної документації, зазначається, що планується розібрати частину цегляних стін та улаштувати перегородки з блоків, замінити двері та вікна, пофарбувати стелю, стіни, наклеїти керамічну плитку для стін, замінити підлогу і покласти нову керамічну плитку. Також реконструкція приміщень включатиме облаштування санвузлів, умивальників у кабінетах з підведенням холодної та гарячої води, проведення заміни водомережі, каналізації, капремонт електрообладнання та освітлення, облаштування індивідуального теплового пункту та системи опалення, монтаж систем пожежної сигналізації та передавання тривожних сповіщень, систем вентиляції та кондиціювання повітря.

Зовні передбачається утеплити фасад будівлі, відремонтувати покрівлю, ґанки та піддашок. Разом з тим, планується й благоустрій прилеглої території з укладанням плитки, створенням газону і квітників, встановленням лав для сидіння, урн для сміття.

Тендерні пропозиції приймаються до 6 травня 2019 року. Початок аукціону запланований на 10 травня.

Нагадаємо, у червні 2018 року на Корбутівці в Житомирі відкрили амбулаторію, на реконструкцію якої з міського бюджету виділили 1,4 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у власності Житомирської міської ОТГ з’явиться ще одна амбулаторія загальної практики сімейної медицини, що розташована у селі Вереси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амбулаторія Крошня Покровська ЦПМСД Місюрова тендер УКБ  
Матеріали по темі