Події

На молодиків, які у Житомирі розповсюджували агітаційні листівки, склали адмінпротоколи

19 April 2019, 12:01

За добу 18 квітня поліція Житомирської області зареєструвала 4 повідомлення про поширення агітаційних матеріалів з можливими порушеннями.

Про це 19 квітня повідомила прес-служба ГУНП у Житомирській області.

Зокрема, у Житомирі на одній з вулиць міста особи розповсюджували листівки з порушенням Закону України «Про вибори Президента України». Також агітки подібного змісту було виявлено у поштових скриньках жителів обласного центру.

«Двох розповсюджувачів листівок поліцейські встановили. Відносно 27-річного бердичівлянина та 25-річного житомирянина складено матеріали за статтями 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) та 212-14 (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення», – інформують у поліції.

Порушення закону про вибори зафіксувала і Громадянська мережа ОПОРА, яка поінформувала, що 18 квітня у центрі Житомира на парканах, дверях будівель та електроопорах невідомі розклеїли листівки та наліпки з ознаками «чорного піару» проти кандидата в президенти Володимира Зеленського.

«Листівки розклеєні по вулиці Скорульського та Театральній. У деяких місцях по декілька на електроопорах та дверях будівель. Зафіксовані також на дошках для оголошень», – розповів спостерігач ОПОРИ Георгій Федорук.

Одні листівки схожі на карикатури із зображенням Володимира Зеленського та Віктора Януковича, на інших – тризуб та напис: «ЗЕ! СУ. Камандір», зауважують в ОПОРІ.

Фото з сайту ОПОРИ

У поліції також повідомляють про можливе порушення закону про вибори у Коростенському районі.

«До Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення від представника одного з кандидатів на пост Президента України про виявлення плаката, розміщеного з порушеннями чинного законодавства. Нині триває відповідна перевірка», – йдеться у повідомленні.

Загалом з початку ІІ туру виборів Президента України поліцією Житомирщини зареєстровано 8 повідомлень про можливі порушення.

Поліція нагадує: відповідно до ст.57 Закону України «Про вибори Президента України» агітація перед повторним голосуванням розпочинається з дня, наступного після призначення повторного голосування, і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем повторного голосування.

Відтак з 00.00 20 квітня настає «день тиші».

Фото з сайту ГУНП у Житомирській області

Нагадаємо, 18 квітня в центрі Житомира були рясно розклеєні наліпки та листівки з агітацією проти кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2019 року під час брифінгу начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко повідомляв про чотири повідомлення про можливі порушення під час закону перед другим туром виборів президента України. Також головний поліцейський області розповів, що кримінальне провадження за ст. 159 «Порушення таємниці голосування», у якому фігурували голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич та міський голова Сергій Сухомлин, закрили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори кандидат агітація листівка  
Матеріали по темі