Суспільство

​У Житомирській області пошуківці знайшли останки загиблого солдата, а поряд - радянські та царську монети

19 April 2019, 13:54

18 квітня поблизу села Броники Новоград-Волинського району пошуківці знайшли роздроблені останки загиблого в 1941 році солдата.

Про це 19 квітня на своїй сторінці у соцмережі повідомило Історико-патріотичне об’єднання «Пошук».

«18 квітня 2019 року група ІПО «Пошук» Новоград-Волинського напрямку відпрацьовувала інформацію від людей, які займаються пошуком монет, про знайдені людські рештки в районі села Броники Новоград-Волинського району. При детальному дослідженні місця було виявлено роздроблені останки солдата РСЧА 1941 року з трофейною каскою М35. Біля солдата було виявлено пластикову стієчку для солдатської гімнастерки, залишки патронів калібру 7,62х54, радянські та царську монети», - йдеться в повідомленні.

За інформацією пошуківців, останки були сильно деформовані і роздроблені, ймовірно через розрив снаряду поряд з ним. На жаль, посмертного медальйону у загиблого не було, тому воїн залишається безіменним.

Нагадаємо, на початку квітня 2019 року на полі поблизу села Дубовець Житомирського району чоловік шукав монети, а знайшов останки двох солдат Вермахту.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2019 року на розкопках у Пулинському районі пошуківці знайшли останки загиблого солдата і встановили його особу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошук загиблий солдат монета  
Матеріали по темі