Суспільство

Поразка від закарпатського «Минаю» відкидає житомирське «Полісся» на третю сходинку в групі А. Огляд матчу

19 April 2019, 14:22

Житомирське «Полісся» поступилось ФК «Минай» у «домашньому» матчі 20 туру Чемпіонату України з футболу серед команд ІІ ліги, який проходив на стадіоні «Авангард» в Новограді-Волинському. Команда Анатолія Безсмертного програла закарпатцями із рахунком 0:1 і втратила позицію лідера, опустившись на тертю сходинку в турнірній таблиці групи А.

В першій половині зустрічі житомиряни не мали особливих нагод біля воріт суперника, натомість «минайці» кілька разів випробовували на міцність оборону «Полісся». Натиск на ворота суперника дозволив гостям відкрити рахунок вже на 15 хвилині. Після скидки Роберта Гегедоша м’яч перед штрафним майданчиком житомирян підхопив Вадим Страшкевич. Півзахисник закарпатської команди увірвався у штрафний майданчик суперника і поцілив точно у дальній нижній кут воріт.

Після пропущеного м’яча «Полісся» мало гарну нагоду зрівняти рахунок. Після подачі Ярослава Захаревича, Володимир Корнутяк завалив капітана житомирян Вадима Шавріна у власному штрафному майданчику і головний арбітр зустрічі Олексій Деревінський без роздумів вказав на 11-метрову точку. Виконувати пенальті взявся сам Вадим Шаврін, але пробив по центру воріт, і кіпер «Минаю» Артем Кулініч врятував свою команду від голу.


В другому таймі житомиряни спробували посилити атаки на ворота «Минаю», але житомирянам не вистачило футбольного фарту, і фінальний свисток рефері зафіксував поразку ФК «Полісся» 0:1.

«Я говорив хлопцям, що в принципі відступати нікуди. Ми поступилися вдома, не зробили подарунок до дня народження нашого президента. На те були різні причини, не будемо заглиблюватися в них. На цю гру ми їхали, щоб виграти. Знали, що дуже хороша команда буде нам протистояти, вона була лідером. Ми налаштовувалися дуже серйозно і дуже хотіли перемогти. Ми знали, як грати проти команди «Полісся» і що треба робити на полі. «Полісся» грає просто, ми це читаємо. Сильних труднощів вони нам не створили, тому що легко грати, коли проста гра. Найважче грати, коли розкриваються зони, коли суперник ставить у глухий кут. «Полісся» дуже хороша команда, але вона читається», - каже головний тренер ФК «Минай» Ігор Харьковщенко.

У післяматчевому коментарі головний тренер ФК «Полісся» подякував вболівальникам за підтримку і висловив тезу, з якою важко не погодитись: грати усі матчі, включно із домашніми, на виїзді не так вже й просто.

«Повністю провалили перший тайм, програли центр поля, програли підбір. У другому таймі спробували виправити ситуацію. І моменти якісь створили, могли забити щось, була тотальна наша перевага. Але ми нічого не вичавили з тих моментів, які створили. Якесь фатальне невезіння, що ми ніяк не можемо забити. Навіть те ж пенальті. Але, що поробиш. Потрібно це пережити, потрібно це перетерпіти. І, звичайно, треба грати вдома. Виходить, що у нас всі ігри на виїзді. Хоч ми любимо і поважаємо Новоград, і тут все роблять для нас, спасибі за це величезне, але хочеться грати при вболівальниках, при повних трибунах. При своїх. Дякую тим уболівальникам, які приїжджають, підтримують нас протягом усього сезону і хлопцям фанатам спасибі. Треба просто перетерпіти такі моменти», - сказав головний тренер ФК «Полісся» Анатолій Безсмертний.

Друга поспіль поразка відкидає житомирську команду на третю сходинку, і наразі верхівка турнірної таблиці виглядає таким чином: на першому місці ФК «Минай», на другій сходинці «Черкащина-Академія», а замикає трійку лідерів житомирське «Полісся».

Наступний матч підопічні Анатолія Безсмертного проведуть у четвер, 25 квітня, проти «Черкащини-Академії». Початок матчу о 16-й годині.

Нагадаємо, Житомир.info та Спортивний Житомир транслювали матч ФК «Полісся» (Житомир) - ФК «Минай» (Закарпатська область) у прямому ефірі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол матч гра Минай Полісся  
Матеріали по темі