Політика

​Житомирська поліція відзначає невелику кількість порушень виборчого законодавства у порівнянні з першим туром

21 April 2019, 19:19

Станом на 18 годину 21 квітня до поліції надійшло 18 звернень від громадян про можливе порушення виборчого процесу.

Про це під час брифінгу повідомив начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко.

«На даний час до поліції Житомирщини надійшло 18 повідомлень по різного роду порушенням: це агітація в день виборів - 3 порушення, видача бюлетенів без паспорту - 1, незаконне знищення виборчої документації, тобто, знищення бюлетенів - 2 (як уточнили журналістам Житомир.info у прес-службі ГУНП, Вячеслав Печененко обмовився і наразі зафіксовано один випадок знищення виборчого бюлетеню, - ред.), перешкоджання реалізації виборчого права - 1, фотографування бюлетенів - 2, відсутність в списках - також 2. Інші порушення, яким зараз дають кваліфікацію, вони несуттєві і їх 8 таких. По двом порушенням вже складено адмінпротоколи, фотографування бюлетеня - це Житомир і Овруч, по одному складено протокол за статтею 212 з позначкою 10. В принципі, як ми і передбачали, за дві години до завершення виборів ми не маємо таких передчуттів, що будуть якісь суттєві порушення. Будемо сподіватися, що останні години волевиявлення пройдуть також спокійно та демократично і Житомирщина покаже, що може проводити вибори гідно і без суттєвих грубих порушень виборчого процесу. Коли ми подивимось на карту України, яку постійно моніторить і ЦВК, і МВС, то бачимо, що якраз в цьому показнику Житомирщина на гарному рахунку, що в нас немає багато порушень і в нас немає грубих порушень. Будемо сподіватись, що другий тур у нас пройде, як і перший: відносно спокійно і демократично», - розповів начальник Головного управління Нацполіції Вячеслав Печененко.


За словами головного поліцейського області, правоохоронці продовжать роботу і після закриття виборчих дільниць.

Після 20-ї години у поліції обіцяють оприлюднити остаточну кількість звернень від громадян щодо можливих порушень виборчого законодавства в ході голосування.

Нагадаємо, під час голосування у першому турі виборів президента України 31 березня житомирська поліція звітувала, що станом на 17.30 було зафіксовано 53 повідомлення про можливі порушення.

Як повідомляв Житомир.info, 21 квітня на дільниці у Житомирі п’яний виборець порвав бюлетень, поліція склала на нього два протоколи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори порушення Печененко ГУНП поліція  
Матеріали по темі