Події

Житомирянин на дільниці погрожував побити скриньки, бо йому не дали проголосувати без паспорта

21 April 2019, 23:35

У Житомирі 21 квітня на дільниці №181404, яка знаходиться на Київському шосе в фойє інституту сільського господарства «Полісся», чоловік сварився з членами ДВК та погрожував побити скриньки, бо йому не дали проголосувати без паспорта.

Про це Житомир.info розповіла голова ДВК Тамара Подлесна.

«Прийшов виборець і хотів проголосувати за закордонним паспортом і у нього була ксерокопія українського паспорта, йому не дозволили і він почав обурюватися. Я попросила його підійти до мене, набрала юриста і на голосному зв’язку дала йому послухати коментар з цього приводу, але його це не задовольнило. Чоловік пішов і повернувся десь через годину з металевою трубою й пішов до скриньок. Він казав, що не хотів їх розбивати, а просто хотів привернути увагу. Я знову передзвонила до юриста, показала цьому чоловікові закон про вибори, але він на це не реагував і весь час рипався до скриньок. І поліцейський, який чергував на дільниці, мусив викликати наряд поліції і чоловіка забрали патрульні. Це було десь після 19:00», - розповіла голова дільничної комісії.


У поліції підтвердили інформацію про конфлікт на дільниці за участю чоловіка, якому не дали проголосувати через відсутність посвідчення особи.

«Це громадянин 1951 р.н., житель Житомира, який намагався проголосувати за копією паспорта. Коли йому почали відмовляти, роз’яснювати, що це не можливо, він вчинив конфлікт», - розповіла речниця ГУНП Алла Ващенко.

Нагадаємо, за даними поліції, станом на 20.00 у Житомирській області зафіксовано 22 повідомлення про можливі порушення під час виборів.

Як повідомляв Житомир.info, всього у Житомирі (округ №62) 106 дільниць. Під час другого туру виборів президента 21 квітня 2019 року у Житомирському окрузі №62 проголосував 106 501 виборець, що становить 64,7% від загальної кількості виборців на момент початку голосування. Після 21:00 год. ДВК почали здавати протоколи з результатами голосування в окружну комісію, яка знаходиться у приміщення Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДВК поліція виборець  
Матеріали по темі