Політика

Житомирська ОВК №62 за день голосування скарг не отримувала і продовжує приймати протоколи дільничних виборчих комісій

22 April 2019, 01:23

У Житомирі близько 21:30 год. 21 квітня окружна виборча комісія №62 почала приймати протоколи з ДВК. Традиційно, першими протоколи привезли спецдільниці.

За словами голови ОВК №62 Анатолія Лейка, підрахунок результатів відбудеться значно швидше.

«Звернень в окружну виборчу комісію про порушення прав виборців не було. Все було організовано таким чином, щоб виборці могли виявити свою волю згідно із законом. Ми сподіваємось, що все буде набагато швидше (ніж у першому турі): протоколи коротші, кандидатів менше і роботи комісії окружній менше. Так само, як і дільничним. Ви самі бачите, якщо в першому турі протоколи із основних дільниць почали надходити після 12-ї години ночі, то зараз вже декілька дільниць, і великі, і середні принесли протоколи, тобто, вже обробили бюлетені, все підрахували, заповнили протоколи і принесли до нас», - розповів голова ОВК №62 Анатолій Лейко.


Ближче до опівночі до приміщення міської ради, де розташована ОВК, почали з'їжджатися представники дільничних виборчих комісій і в сесійній залі утворилась черга.

Нагадаємо, станом на 11:00 у Житомирі вже були дільниці, де проголосували майже 100% виборців. Під час другого туру виборів президента 21 квітня 2019 року у Житомирському окрузі №62 проголосував 106 501 виборець, що становить 64,7% від загальної кількості виборців на момент початку голосування. Після 21:00 год. ДВК почали здавати протоколи з результатами голосування в окружну комісію, яка знаходиться у приміщення Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, у другому турі виборів за результатами національного екзит-полу за кандидата Володимира Зеленського проголосували 73,25% виборців, за Петра Порошенка – 25,3%. За даними паралельного підрахунку голосів, у Житомирській області за Зеленського проголосували 430 957 виборців (73,4%), за Петра Порошенка – 141 664 (24,1%).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВК протокол ДВК  
Матеріали по темі